ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κασσελάκης δεν διαγράφει Πολάκη – Οι αμφιβολίες της «φρουράς Τσίπρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κσσελάκης με τον βουλευτή του κόμματος Παύλο Πολάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Συγγνώμη από την Μαρία Συρεγγέλα εκ μέρους του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης χωρίς όμως να έχει προηγηθεί προηγούμενη επικοινωνία των δύο ανδρών, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Η διάσταση απόψεων, άλλωστε, φάνηκε κι από το ότι ο τομεάρχης Διαφάνειας συνέχισε την επίθεση σε βάρος της γραμματέως της ΝΔ μολονότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έσπευσε να της ζητήσει συγγνώμη.

Οι δύο λόγοι που παραμένει στη θέση του ο Παύλος Πολάκης

Θέμα διαγραφής, πάντως, του κ. Πολάκη δεν θέτει κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση, μολονότι κι ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για σεξιστική συμπεριφορά του στη χθεσινή (15/07) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Πρώτον, γιατί με μόλις 36 βουλευτές δεν υπάρχουν περιθώρια νέων απωλειών και δεύτερον γιατί, όπως εκμυστηρεύεται κι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ο βουλευτής Χανίων είναι ο μοναδικός στην εσωκομματική αντιπολίτευση ο οποίος διαθέτει ισχυρή λαϊκή βάση.

Το είχε διαπιστώσει, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατά την προεκλογική του περιοδεία στην Κρήτη όπου πολλοί υποστηρικτές του κόμματός του του διαμήνυαν πως θα φύγουν «αν πειράξει τον Παυλή».

«Πολλαπλώς εκτεθειμένη η ΝΔ», λένε στην Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου, ωστόσο, θεωρεί πολλαπλώς εκτεθειμένη τη ΝΔ, επισημαίνοντας πως τόσο οι επιλεκτικές διαρροές για την τηλεφωνική συνομιλία Κασσελάκη- Συρεγγέλα, όσο και η σταθερή άρνηση Μητσοτάκη να εγκαλέσει τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη για τα «ακραία ομοφοβικά» σχόλια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύουν την κραυγαλέα υποκρισία της κυβέρνησης και προσωπικώς του πρωθυπουργού και τη διαφορά ήθους του από τον κ. Κασσελάκη.

Ήττα Κασσελάκη για τα «μαύρα» ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ηττημένος βγαίνει, επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστορία με τα «μαύρα» ταμεία ύστερα από τη συμπερίληψη στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αναφοράς πως δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο στην Κουμουνδούρου.

Η «φρουρά Τσίπρα», πάντως, εξακολουθεί να εκφράζει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο σε μια επόμενη δημόσια τοποθέτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα επαναφέρει το θέμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ζητά από τον κ. Κασσελάκη ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη διάσωση των κομματικών ΜΜΕ ώστε να μην επανέρχεται η σχετική συζήτηση κάθε τρεις και λίγο.

Νέες απευθείας συναντήσεις Κασσελάκη με πολίτες

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται σήμερα στις 12.00 με περίπου 40 πολίτες που είχαν βρεθεί στην πλατεία Κουμουνδούρου και την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν είχε καταστεί εφικτό να τους δει κατά μόνας λόγω έλλειψης χρόνου.

Οι πολίτες θα προσέλθουν αυτή τη φορά με ραντεβού για να αποφευχθεί και η ταλαιπωρία τους λόγω καύσωνα.

Σήμερα, επίσης, ξεκινά και μια σειρά συνεδριάσεων των think tanks, αρχής γενομένης από αυτό για τη στεγαστική πολιτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης