ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή

Μητσοτάκης: Ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την κάθετη άρνησή του να πει οτιδήποτε για το πρόσωπο που θα επιλέξει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Γι'αυτό δεν θα σας πω απολύτως τίποτα, για έναν λόγο μόνο. Θα ήταν θεσμικά πολύ άκομψο, γιατί αντιμετωπίζω την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Πρόεδρο με σεβασμό, όχι μόνο ως πρόσωπο αλλά και ως θεσμό, να πω οτιδήποτε για το ζήτημα αυτό πριν λήξει η θητεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ και συνέχισε:

«Και σε αυτό κι αν θα είμαι κάθετος. Δεν θέλω και δεν πρόκειται να δεχτώ να ακούσω από κανέναν βουλευτή οποιαδήποτε άποψη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, διότι αφορά αμφισβήτηση του θεσμού, όχι του προσώπου, μέχρι που να ανοίξει η συζήτηση. Η συζήτηση θα ανοίξει συντεταγμένα τον Φεβρουάριο του 2025».

«Προφανώς και δεν κάθομαι εδώ σε αυτό το γραφείο να αποφασίζω μόνος μου, σέβομαι όμως απόλυτα και τη συνταγματική επιταγή η οποία περιγράφει τον ή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως ένα πρόσωπο το οποίο πρέπει να έχει ευρύτερη αποδοχή. Και θα σταματήσω εδώ», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ