ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζεντιλόνι: Η επιτάχυνση απονομής της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στόχος του νέου Δικαστικού Χάρτη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Ο νέος Δικαστικός Χάρτης είναι μέρος μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης με στόχο την επιτάχυνση του χρόνου απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης» σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, απαντώντας στον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου (The Left) για τη μεταρρύθμιση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Κούλογλου που αναφέρει ότι η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να συγχωνεύσει τα πρωτοβάθμια δικαστήρια αναστατώνει τους εργαζόμενους και καθιστά δυσκολότερη την πρόσβαση στις δικαστικές υπηρεσίες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχώρησε στην αναθεώρηση του Δικαστικού Χάρτη με το νόμο 5108/2024. Αυτή η αναθεώρηση είναι μέρος μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης με στόχο την επιτάχυνση του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης. Ο νέος Δικαστικός Χάρτης αναμένεται να επιταχύνει την επεξεργασία των υποθέσεων με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου της τελεσίδικης απόφασης σε 550 ημέρες από τον τρέχοντα μέσο όρο των 1400 ημερών, που ισχύει σήμερα για αστικές και εμπορικές υποθέσεις.»

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απάντηση του ο κ. Τζεντιλόνι, «στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής, το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιακή αναβάθμιση του συστήματος της Ελληνικής Δικαιοσύνης.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης