ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Αθήνα και Στρασβούργο ο Μπελέρης - Πήρε άδεια εξόδου για να ορκισθεί

Σε Αθήνα και Στρασβούργο ο Μπελέρης - Πήρε άδεια εξόδου για να ορκισθεί

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

Facebook/Φρέντι Μπελέρης

Στις 12:30 το μεσημέρι προσγειώνεται στην Αθήνα το αεροσκάφος το οποίο θα μεταφέρει από τα Τίρανα τον Φρέντι Μπελέρη. Στις 7.30 το πρωί ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης αυτοδιοικητικός πολιτικός και πλέον ευρωβουλευτής - «προσωπικός εχθρός» του Έντι Ράμα - βγήκε από την φυλακή. 

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες, είμαι συγκινημένος, χαρούμενος, τα υπόλοιπα θα τα πούμε Αθήνα. Ευχαριστώ για όλα» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης κατά την έξοδό του από τις φυλακές Φιέρι.

Έχει περάσει ένας χρόνος και δύο μήνες από την σύλληψή του, λίγο πριν της αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Χειμάρρα.

Το αίτημα για πενθήμερη άδεια που είχε υποβάλει ο Φρέντι Μπελέρης έγινε δεκτό και επίσημα την Κυριακή από τη Διεύθυνση των αλβανικών φυλακών. Όπως μεταδίδουν μέσα της ομογένειας, οι φυλακές ζήτησαν πλήρη στοιχεία από τον Φ. Μπελέρη, για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει, την παράδοση του εισιτηρίου μετάβασης-επιστροφής και τη διαμονή του σε ξενοδοχείο ενώ αποφασίστηκε να ταξιδέψει μόνος του, χωρίς συνοδεία από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ο Φρέντι Μπελέρης θα συνοδεύεται όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την σύζυγό του και τον γιο του Πέτρο μεταξύ άλλων και περίπου στις 13:00 θα προχωρήσει δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Η Δημοκρατία δεν φοβάται»

Το CNN Greece επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του ευρωβουλευτή το οποίο τονίζει πως το μήνυμα το οποίο θα πρέπει να μεταδοθεί είναι πως «η Δημοκρατία δεν φοβάται» αλλά και πως «αυτά που έγιναν στη Χειμάρρα δεν περνάνε στις Βρυξέλλες».

Την ικανοποίησή της για την χορήγηση άδειας στον Φ. Μπελέρη εκφράζει η Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί προϊόν συστηματικής δουλειάς στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο πρώτος στόχος επετεύχθη»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Φ. Μπελέρης θα μεταβεί στο Στρασβούργο, προκειμένου μα αναλάβει τα καθήκοντα του ως Ευρωβουλευτής κατά την εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες ανάδειξης Προέδρων του Ε.Κ. και της Κομισιόν.

Στο ταξίδι θα τον συνοδεύει σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής των γαλάζιων ευρω-βουλευτών, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ θα γίνει δεκτός σε πανηγυρικό κλίμα από τους συναδέλφους του. Ήδη στο Στρασβούργο προγραμματίζονται επαφές που θα έχει μεταξύ άλλων με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και με τον Γ.Γ. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θανάση Μπακόλα.

Αισιοδοξία για πρόωρη αποφυλάκιση

Στην πλευρά Μπελέρη επικρατεί αισιοδοξία πως σύντομα θα αποφυλακιστεί ο έλληνας ευρωβουλευτής, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι, ώστε τον Σεπτέμβριο να αναλάβει πλήρως τα ευρωπαϊκά του καθήκοντα.

Πρόσφατα, η υπεράσπιση του Μπελέρη κατέθεσε αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης, στο Πρωτοδικείο του Φιέρι, κάτι που δικαιούνται όσοι έχουν εκτίσει τα 2/3 της ποινής τους και έχουν καλή διαγωγή κατά την διάρκεια της κράτησης τους.

Σημειώνεται πως η άδεια στο Φ. Μπελέρη αναπτερώνει και το ηθικό της ομογένειας η οποία στις 4 Αυγούστου θα δώσει νέα μάχη για τον Δήμο της Χειμάρρας καθώς έχουν προκηρυχθεί εκ νέου εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ