ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει συστηματικά την Συμφωνία των Πρεσπών

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

INTIME

Στην οφειλόμενη πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρεται σε άρθρο του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ότι ο πυρήνας της «παραβιάζεται συστηματικά από τη νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Εν μέσω ενός περιβάλλοντος όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις πληθαίνουν, με τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες περαιτέρω διάχυσης των κρίσεων, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε άρθρο του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική διπλωματία έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της έμφασης όλων των κρατών- μελών της δυτικής συμμαχίας στο Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες εν γένει, που αποτελούν τη βάση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στο «Al Jazeera Balkan», ισχυρίστηκε εκ νέου ότι τηρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως η Ελλάδα είναι αυτή που κωλυσιεργεί και δεν εφαρμόζει τη συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης