ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα εξωτερικής πολιτικής

Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για θέματα εξωτερικής πολιτικής

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μεθαύριο, Δευτέρα 15 Ιουλίου, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, όπου είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους για διεθνή ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε και με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ για την Κύπρο, Μαρία Ανχέλα Ολγίν με την οποία συζήτησαν για το Κυπριακό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι: «η λύση του Κυπριακού ζητήματος οφείλει να είναι εντός του πλαισίου των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, στηρίζει τις προσπάθειες της Προσωπικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για επανεκκίνηση του διαλόγου και «είναι έτοιμη να παράσχει τις υπηρεσίες της στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διαίρεση του νησιού για 50 χρόνια είναι μία μη αποδεκτή κατάσταση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκε η έκθεση για το Κυπριακό που υπέβαλε η προσωπική απεσταλμένη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στα μέρη.

Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι για την Ελλάδα η επανένωση της Κύπρου και η επίλυση του Κυπριακού είναι ύψιστη προτεραιότητα, δηλώνοντας ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η διαδικασία στο πλαίσιο του Οργανισμού δεν μπορεί να αφίσταται από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ