ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλή πρόκληση από την ηγεσία των Σκοπίων - Μιλούν ακόμη και για «μακεδονικό στρατό»

Ο πρωθυπουργός της Βόρεια Μακεδονία Χριστιάν Μίτσκοσκι και η πρόεδρος της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα

AP Photo/Boris Grdanoski

Συνεχίζει να δυναμιτίζει τις σχέσεις με την Ελλάδα η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, με την πρόεδρό της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, να κάνει λόγο μέχρι και για «μακεδονικό στρατό» και τον πρωθυπουργό της, Χριστιάν Μίτσκοσκι να επιμένει σε νέα ανάρτησή του στη χρήση του μη συνταγματικού όρου «Μακεδονία».

Ειδικότερα, η Σιλιάνοφσκα χαρακτήρισε το στρατό της χώρας «μακεδονικό» μετά από επίσκεψή της σε μονάδα ειδικών δυνάμεων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Οχρίδα, μια περιοχή στα ορεινά σύνορα μεταξύ νοτιοδυτικής Βόρειας Μακεδονίας και ανατολικής Αλβανίας.

Αναρτώντας την επίσκεψη αυτή στο Instagram δήλωσε πως «ο υψηλός βαθμός εκπαίδευσης στο νερό καθώς και η ικανότητα στις πολεμικές τέχνες, που καταδεικνύεται σήμερα από τα μέλη του τάγματος ειδικών δυνάμεων, επιβεβαιώνει τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και την απόδοση του «Μακεδονικού Στρατού» που πάντα εκπληρώνει επάξια τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις τα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Αντίθετα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) που συνεχίζει να συστήνεται ως Πρόεδρος «Μακεδονίας» για την ίδια επίσκεψη δήλωσε περήφανη για το Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις επιτυχώς υλοποιημένες ασκήσεις επίδειξης για την εκτέλεση θαλάσσιων επιχειρήσεων και πολεμικών τεχνών».

«Πάντα στο ύψος των καθηκόντων και σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα NATO» κατέληξε.

Επιμένει στην χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» ο Μίτσκοσκι

Την ίδια ώρα, τη «σκυτάλη» των προκλήσεων παίρνει ξανά ο πρωθυπουργός, Χριστιάν Μίτσκοσκι, με ανάρτησή του στο Instagram επιμένοντας να χαρακτηρίζει τη χώρα του «Μακεδονία».

«Η Μακεδονία και η περιοχή ήταν όμηροι του παρελθόντος για πάρα πολύ καιρό. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε ένα μέλλον».

«Μακεδονία, σε αγαπάμε και να είσαι περήφανος γιατί πραγματικά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανακτήσουμε αυτή τη χαμένη αξιοπρέπεια που δυστυχώς δεν είχαμε τα τελευταία 7 χρόνια, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά παντού στον κόσμο, επειδή δεν εκπροσωπηθήκαμε από πολιτικούς, που ευτυχώς για τους πολίτες είναι πλέον παρελθόν» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης