ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλήψεις για τη «μαφία της Μυκόνου» προανήγγειλε ο Χρυσοχοΐδης

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Συλλήψεις εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται και στη Μύκονο προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν και στη Μύκονο, το τελευταίο περιστατικό στο νησί αποτελεί την “κορυφή του παγόβουνου” και την αφορμή για μια σειρά ερευνητικών δραστηριοτήτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός είπε πως στο νησί «υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δυο δικογραφίες και να είστε βέβαιοι ότι έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για εντοπισμό ποινικών πράξεων, συλλήψεις και ποινικές διώξεις».«Όλα αυτά που συμβαίνουν στα νησιά πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους με τους επιχειρηματίες, αλλά και τους τουρίστες, επομένως είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η έρευνα που ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (10/07) η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου», μετά την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα σε παραγγελία της προς τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μεταξύ άλλων επισημαίνει την «επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία».

Όπως επισημαίνει «προβάλλει ως απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος».

Σημειώνει δε πως «η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης