ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «Καμανδάνειο» ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την φωτιά

O πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου

Eurokinissi

Το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων» της Πάτρας, που υπέστη ζημιές από την χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομειό, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του, τόνισε ότι «η κλιματική κρίση είναι παρούσα και η αντιμετώπιση των επιπτώσεών της απαιτεί ένα σύγχρονο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο που επικεντρώνεται στην προετοιμασία και την πρόληψη».

Επίσης, ανέφερε ότι «η κλιματική κρίση είναι ένα οικουμενικό φαινόμενο και δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για αναχρονιστικές πολιτικές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αποσπασματικά».

«Η πολιτική μας για το περιβάλλον και την ενέργεια» συνέχισε, «δεν μπορεί να υποκύπτει σε μεγάλα συμφέροντα που επιθυμούν να διατηρήσουν ρυπογόνες μορφές παραγωγής ή ολιγοπώλια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η μετάβαση σε μια πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη θα φέρει πόρους που πρέπει να επενδύονται στις κοινωνικές δομές, ιδιαίτερα κατά την κλιματική κρίση, για την προστασία όλων».

«Για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των δομών υγείας, όπως το Καραμανδάνειο», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, «απαιτείται συνεχής υποστήριξη και ενίσχυση σε υποδομές και προσωπικό».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, υπογράμμισε ότι «απαιτεί τη συνεργασία όλων, δηλαδή, κράτους, αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας και πολιτών, ενώ οι πολιτικές πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες, δημοκρατικές και να συνδυάζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μόνο με συνεχές ενδιαφέρον και συντονισμένη δράση μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι δομές υγείας και η κοινωνία θα αντέξουν στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης