ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τετ α τετ Κασσελάκη με πολίτες και η νέα αναταραχή στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη, στις 13.00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενα συζήτησης τόσο την προετοιμασία του καταστατικού συνεδρίου του Οκτωβρίου όσο, όμως, και την οικονομική κατάσταση στα ΜΜΕ του κόμματος για τα οποία θα εισηγηθεί η προσφάτως συσταθείσα Οικονομική Επιτροπή.

Πέρα από την «Αυγή», μάλιστα, ζητήματα έχουν δημιουργηθεί και στο Κόκκινο με φήμες να κυκλοφορούν πως από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμά του θα μεταδίδεται χωρίς ραδιοφωνικούς παραγωγούς από τις 15.00 και μετά.

Γι’ αυτό κι αναμένεται σήμερα νέα συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, ενώ έχει προκηρυχθεί και στάση εργασίας στο Κόκκινο από τις 12.00 μέχρι τις 16.00.

Γιατί εισηγούνται «πρωινό καφέ» στον Κασσελάκη

Την ίδια ώρα, το CNN Greece πληροφορείται πως ο Στέφανος Κασσελάκης γίνεται δέκτης εισηγήσεων για συγκρότηση «πρωινού καφέ», ενός άτυπου δηλαδή οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν μόνιμα στενοί του συνεργάτες κι ad hoc άλλα στελέχη αναλόγως της πολιτικής επικαιρότητας, μέσα από το οποίο θα καθορίζεται και η ημερήσια ατζέντα προτεραιοτήτων του κόμματος.

Σύμφωνα με όσους τον εισηγούνται το ότι δεν υπάρχει σήμερα «πρωινός καφές» δυσκολεύει τη χάραξη κοινής πολιτικής γραμμής που θα πρέπει να την υπηρετούν όλοι, δίνοντας «πατήματα» σε ορισμένους να ασκούν κριτική στον πρόεδρο δημοσίως χωρίς το φόβο κυρώσεων.

Τι λένε στην Κουμουνδούρου για τον Χάρη Δούκα

Παραλλήλως, στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θεωρούν τον Χάρη Δούκα, ιδίως από τη στιγμή που έχουν παρατηρήσει πως στις συγκεντρώσεις του πηγαίνουν και μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι περισσότεροι, πάντως, εκτιμούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ χάρη στους προσωπικούς του κομματικούς μηχανισμούς και το έλλειμμα ενδιαφέροντος από το σύνολο της κοινωνίας να συμμετάσχει στις εκλογικές διεργασίες του τρίτου τη τάξει κόμματος.

Πρεμιέρα συναντήσεων Κασσελάκη με πολίτες χωρίς ραντεβού

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης εγκαινιάζει σήμερα (από τις 17.00 μέχρι τις 20.00) την απευθείας επαφή του με τους πολίτες στο γραφείο του, χωρίς ραντεβού και κατά μόνας.

Πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για εξαιρετικώς μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του προέδρου, όπως μαρτυρούν τα δεκάδες τηλεφωνήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως αναδεικνύεται η αγωνία των πολιτών να μιλήσουν «σε πρώτο πρόσωπο» για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Ευχαριστούμε τους πολίτες για την ανταπόκριση και τους ενημερώνουμε πως το κάλεσμα του Στέφανου είναι το πρώτο από μία σειρά παρόμοιων συναντήσεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Η κόντρα με τον Σπύρο Καρανικόλα

Στο μεταξύ, με παράθεση εγγράφων ο Μανώλης Καπνισάκης διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Σπύρου Καρανικόλα πως «το δικαστήριο στις ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή Κασσελάκη κατά της Tiptree Inc».

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πολιτευτή της ΝΔ να ανακαλέσει, προειδοποιώντας τον πως «σε διαφορετική περίπτωση είναι σαφές ότι ο κ. Κασσελάκης θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, πηγές της Κουμουνδούρου αναρωτιούνται αν είναι δυνατό να επιμένει ο κ. Καρανικόλας σε νέα ανάρτησή του πως δήθεν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή Κασσελάκη στην ουσία της, ενώ έχει ήδη δει ότι αυτή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο: «Δεν γνωρίζει ότι αυτό θα ήταν αδύνατο λόγω δεδικασμένου; Πιστεύει ότι έτσι θα αποφύγει τη συγγνώμη; Όσο πάει, το κάνει ακόμα χειρότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης