ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης σε Δούκα: Μεταβιβάστε τις αρμοδιότητες σε έναν αντιδήμαρχο μέχρι τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Μπακογιάννης σε Δούκα: Μεταβιβάστε τις αρμοδιότητες σε έναν αντιδήμαρχο μέχρι τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Ο νυν και ο πρώην Δήμαρχοι Αθηναίων, Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πιέσεις να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του σε κάποιον αντιδήμαρχο έως ότου διενεργηθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ασκεί ο Κώστας Μπακογιάννης στον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/7) τόνισε πως ένας δήμος όπως η Αθήνα απαιτεί απόλυτη αφοσίωση.

«Προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ίδια η ζωή τα φέρνει, το βλέπετε κι εσείς, πως η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Και πραγματικά η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, νομίζω - δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί - πως αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. Κάθε λεπτό του εικοσιτετραώρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το «είναι», όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά και των Αντιδημάρχων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να διευκολύνετε τις απολύτως σεβαστές φιλοδοξίες σας»

«Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας. Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο επιλέξετε. Και εσείς θα παραμείνετε Δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει» σχολίασε.

Δούκας: Δεν θα μου κουνάει κανείς το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας απάντησε πως συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες και δεν θα του κουνάει κανείς το δάχτυλο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνει.

Η απάντηση αυτή πυροδότησε νέα δήλωση του πρώην Δημάρχου: «Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Αν ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο».

«Σε κάθε περίπτωση την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι. Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ