ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Μέτσολα σε Φαραντούρη για καταδίκη τουρκικής εισβολής και κατοχής από την Ευρωβουλή

Η απερχόμενη κι εκ νέου υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα AP

Η απερχόμενη κι εκ νέου υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δεσμεύτηκε σήμερα Τετάρτη σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Νικόλα Φαραντούρη ότι την άλλη εβδομάδα (15- 20 Ιουλίου) στην Ολομέλεια που θα λάβει χώρα στο Στρασβούργο, ακριβώς 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου 1974, θα προχωρήσει σε επίσημη καταδίκη της τουρκικής εισβολής και του στρατού κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε παραλλήλως με τις όποιες αναφορές στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και την παράνομη ρωσική εισβολή να υπάρξει ισχυρή αναφορά- καταδίκη της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής και, μάλιστα, σε ένα κράτος- μέλος της ΕΕ όπως η Κύπρος, που συνεχίζεται.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως την επίσημη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ζήτησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με επιστολή του προς την κυρία Μέτσολα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστας Αρβανίτης.

Ειδικότερα, ζήτησε από την πρόεδρο του ΕΚ να καταδικάσει επίσημα την τουρκική εισβολή, να εκφράσει αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό και να επαναλάβει την υποστήριξη της Ευρώπης για την επανένωση της Κύπρου από το βήμα της Ολομέλειας που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την ερχόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, ζήτησε να υψωθεί η κυπριακή σημαία σε όλα τα κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ημέρα της επετείου, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης