ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας: «Μηδενική ανοχή στα κρούσματα διαφθοράς - Θα τα εξαλείψουμε»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αυστηρό μήνυμα μηδενικής ανοχής στα κρούσματα διαφθοράς που εντοπίζονται στον Δήμο Αθηναίων, έστειλε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη (10/7) ο Δήμαρχος, Χάρης Δούκας, μιλώντας για τους υπαλλήλους του εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών που απειλούσε καταστηματάρχες.  

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι η δημοτική μας αρχή δεν θα ανεχθεί εγκληματικές και παραβατικές πρακτικές, που αμαυρώνουν την τιτάνια προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του Δήμου να ανταποκριθούν με πληρότητα στα καθήκοντά τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης ότι θα ληφθούν τα μέτρα που απαιτούνται για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα και να εξαλειφθούν, όπου και εάν υπάρχουν.

Ζητά τροποποίηση του νόμου για την άδεια λειτουργίας καταστημάτων - Νέα πληροφοριακή πλατφόρμα

Στη βάση αυτή, προανήγγειλε τα εξής βήματα:

  • «Προχωράμε σε νέα Κανονιστική, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ολοκληρωμένη, που αφορά τη λειτουργία και τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, περίπτερα και ξενοδοχεία. Θα ξεκινήσει διάλογος με σκοπό να την έχουμε έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Έχουμε καταθέσει εγγράφως πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τροποποίηση στον νόμο, για τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων και κυρώσεις παραβατών.
  • Αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή, ένα πληροφοριακό σύστημα που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - κατά 75-80% είναι έτοιμο - και μία ειδική πλατφόρμα σε άμεση συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Προσόδων, για να βελτιώσουμε όλες τις διαδικασίες ελέγχου, και βεβαίως, να μπορέσουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα σε όλες τις διαδικασίες».

Καταλήγοντας, δήλωσε πως «θα προχωρήσουμε για να «καθαρίσει» η πόλη από παράνομες, εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε μαζί με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και τους εργαζομένους, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης