ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταστατική «εμπλοκή» στο ΠΑΣΟΚ – Τα ψιλά γράμματα και τα «καρφιά» Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

«Εμπλοκή» προκύπτει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθώς μέσω της επίκλησης των «ψιλών γραμμάτων» του καταστατικού του κόμματος, επιχειρείται να μπει φρένο στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα.

«Όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα», αναφέρει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συνεπώς η υποψηφιότητα του κ. Δούκα θα μπορούσε να μπλοκαριστεί καθώς είναι δήμαρχος Αθηναίων.

«Το Δημαρχείο είναι πιο κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη από ό,τι οι Βρυξέλλες»

Απαντώντας στην καταστατική επίκληση, ο κ. Δούκας άφησε «καρφιά» για τον Νίκο Ανδρουλάκη που ήταν ευρωβουλευτής όταν εξελέξη πρόεδρος, λέγοντας πως «το Δημαρχείο είναι πιο κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη από ό,τι οι Βρυξέλλες».

Σχολίασε πως με αυτή τη λογική θα πρέπει να αποκλειστούν από υποψήφιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Διάβασα κι εγώ σήμερα ότι όσοι έχουν έμμισθη θέση με το κράτος και την αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Άρα, δεν μπορεί ούτε βουλευτής όπως το διαβάζω», τόνισε μιλώντας στο ACTION 24.

Σε κάθε περίπτωση οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες.

Επτά συν μια υποψήφιοι πρόεδροι

Οι υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι επτά και αναμένεται μια ακόμα, εκείνη της Άννας Διαμαντοπούλου.

Στη μάχη της εσωκομματικής κάλπης έχουν ήδη πέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Μιχάλης Κατρίνης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης