ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η τουρκική πλευρά οφείλει επιτέλους να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο

ΣΥΡΙΖΑ: Η τουρκική πλευρά οφείλει επιτέλους να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο
INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας εναντίον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου  με αφορμή την ανάδειξη της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα» τονίζει σε ανακόινωσή του το Γραφελιο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει πως «η τουρκική πλευρά οφείλει επιτέλους να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.»

Η Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ εναντίον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την ανάδειξη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο Παναμερικανικό Κληρικολαϊκό Συνέδριο, της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου.

Η τουρκική πλευρά οφείλει επιτέλους να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, αντί να επιδίδεται σε επιθέσεις κατά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την ανάδειξη του ζητήματος της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής τμημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Παράλληλα, καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να εγκαταλείψει την στάση επιλεκτικής σιγής την οποία τηρεί, και να αντιδράσει επιτέλους απέναντι σε αυτήν την νέα προκλητική τουρκική ενέργεια.​»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ