ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκηνιακές διεργασίες, αρρυθμίες στην Κ.Ο. και απειλή παραίτησης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ενόψει του καταστατικού συνεδρίου του Οκτωβρίου.

Στην παρούσα φάση επικεντρώνονται γύρω από τα στελέχη που θα συγκροτήσουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον 150, αλλά δεν θα επιλεγούν, κατά πάσα πιθανότητα, περισσότερα από 30.

Περισσότερο προεδρική η ΚΟΕΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις αυτή η ΚΟΕΣ, σε αντίθεση με την αντίστοιχη του συνεδρίου του Φεβρουαρίου αλλά και με την επιτροπή που διορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα να επεξεργαστεί τις καταστατικές αλλαγές, να είναι πολύ περισσότερο προεδρική και με πολύ λιγότερες παραχωρήσεις στη μειοψηφία.

Γι’ αυτό και, για παράδειγμα, πολύ δύσκολα θα βρει θέση σε αυτή ο Χρήστος Σπίρτζης, όπως είχε βρει το χειμώνα.

«Στα μαχαίρια» αρκετοί τομεάρχες - Ποιος απείλησε με παραίτηση

Την ίδια ώρα, εντοπίζονται ουκ ολίγες αρρυθμίες στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αρκετούς τομεάρχες, ιδίως εκείνους που έχουν παρεμφερείς αρμοδιότητες, να βρίσκονται «στα μαχαίρια» μεταξύ τους.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, απείλησε ακόμα και με παραίτηση από τη θέση του λόγω της ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου για τις κλειστές δίκες η οποία θεώρησε πως τον εξέθετε και προσωπικώς αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη.

Η παραίτηση Αυλωνίτη αποφεύχθηκε τελικώς χάρη στην «πυροσβεστική» παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου.

Σχεδόν αδύνατη η διατήρηση του καθημερινού φύλλου της «Αυγής»

Στο μεταξύ και με βάση τα όσα διαπιστώνει η Οικονομική Επιτροπή που έχει συσταθεί, είναι σχεδόν αδύνατη, στην παρούσα φάση, η διατήρηση του καθημερινού φύλλου της «Αυγής».

Σε αυτό το πλαίσιο, καταβάλλεται προσπάθεια να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, ωστόσο η οικονομική συνδρομή των μελών του κόμματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αφού και στην Κουμουνδούρου παραδέχονται ότι μόνο προσωρινή λύση μπορεί να δώσει μια τέτοια επιλογή.

Η ίδια, άλλωστε, η απόφαση Κασσελάκη να συγκροτηθεί Οικονομική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να εισηγηθεί στην αυριανή (Πέμπτη) Πολιτική Γραμματεία για το μη βιώσιμο της «Αυγής» με τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας της, ελήφθη με το σκεπτικό της διάχυσης της ευθύνης για τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης της εφημερίδας στα στελέχη που βρίσκονταν στο ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν αναλάβει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης