ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης ώρα Ελλάδας η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

Στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης ώρα Ελλάδας η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον

O κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρέδρο Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους

AP Photo/Michael Varaklas

Στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ενώ θα έχει και σειρά σημαντικών διμερών επαφών.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τους άλλους 31 ηγέτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα δώσει το παρών στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται ήδη και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι συνεργάτες των δύο ηγετών ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την οριστικοποίηση μιας μεταξύ τους συνάντηση την Τετάρτη ή την Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη. Στην Ουάσιγκτον βρίσκονται και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις επαφές των δύο ηγετών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και ξεχωριστή συνάντηση.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα τον περασμένο Μάιο είχε δηλώσει ότι η κοινή τους παρουσία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι μία καλή ευκαιρία για μία σύντομη ανασκόπηση της πορείας των ελληνοτουρκικών σχέσεων ενόψει της ήδη προγραμματισμένης συνάντησης που θα έχουν στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση τόσο στα ελληνοτουρκικά, ωστόσο ψηλά στην ατζέντα είναι η ανάδειξη στους συμμάχους της προκλητικής στάσης της νέας ηγεσίας της Βορείου Μακεδονίας, που κάνει χρήση του όρου «Μακεδονία» και να απαιτήσει απόλυτο σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ