ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι συνέβη με το «τηλεφώνημα» Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη – Πώς σχολιάζονται οι «διαγραφές»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την περασμένη Πέμπτη από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τον εξουσιοδοτήσουν να τηλεφωνήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να ανιχνεύσει τις διαθέσεις του ως προς κοινοβουλευτική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Κι ενώ οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι κάτι τέτοιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, διατυπώθηκαν ενστάσεις από ορισμένους για το αν το κατάλληλο τάιμιγκ είναι τώρα, ή μήπως θα πρέπει να περιμένει την εκλογή νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη τον Οκτώβριο, για να προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Κατατέθηκε, πάντως, και η πρόταση να έκανε σχετική αναφορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου προκειμένου να ανιχνεύσει δημοσίως προθέσεις, κάτι ωστόσο που δεν έγινε.

Την ίδια ώρα, η εσωκομματική αντιπολίτευση δηλώνει δικαιωμένη από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Κασσελάκη και τα μέλη της Κ.Ε. που τον στηρίζουν, τα οποία είχαν διατυπώσει την άποψη πως το ζήτημα της Κεντροαριστεράς δεν λύνεται με συμμαχίες κορυφής.

Σημειώνουν, μάλιστα, δηκτικά πως η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επικράτηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου ήταν σε αντίθετη τροχιά από όσα έλεγε μερικές ώρες πριν.

Όσον αφορά τις απειλές για διαγραφές, επισημαίνουν πως όλοι οφείλουν να σέβονται την επίσημη κομματική γραμμή, όπως όμως αυτή χαράσσεται από τα όργανα κι όχι την εκάστοτε προσωπική άποψη Κασσελάκη.

«Δεν είναι επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΝΑΤΟ είναι μια Ιερή Συμμαχία», αναφέρουν χαρακτηριστικά ως παράδειγμα.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης δηλώνει αποφασισμένος να ανοίξει μέτωπο με το τραπεζικό σύστημα είτε έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας είτε όχι.

Θα χρησιμοποιήσει, μάλιστα, τη δική του επαγγελματική πείρα προκειμένου να αντικρούσει τραπεζικές πρακτικές ως προς τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμένων ακινήτων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα «κόκκινα» δάνεια και τις «καταχρηστικές» προμήθειες στις συναλλαγές.

Στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή που συγκροτήθηκε το Σάββατο με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να παραστεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (στις 13.00) προκειμένου να υποβάλει τις προτάσεις της για τη διαχείριση των ΜΜΕ του κόμματος, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο αγκάθι της «Αυγής».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε μια απρόσμενη ξενάγηση χθες Δευτέρα στη Βουλή, ενημερώνοντας για τη λειτουργία της τους καλεσμένους του από τις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι υψηλόβαθμα στελέχη του παγκόσμιου κολοσσού Meta Platforms (Facebook- Instagram).

Ανάμεσά τους ήταν κι ο Τζον Άλεν Τόμας, αντιπρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος μάλιστα διατηρεί φιλική σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης