ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος ΣτΕ στο υπουργείο Δικαιοσύνης: «Θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες»

Νέος πρόεδρος ΣτΕ στο υπουργείο Δικαιοσύνης: «Θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες»

Ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,  Μιχάλης Πικραμένος (στο κέντρο) με τον υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη (αριστερά) και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης  Ιωάννης Μπούγας 

© Nick Boutsikos | Nidibou Photography

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισκέφθηκε σήμερα (8/7) εθιμοτυπικά  ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλης Πικραμένος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας ευχήθηκαν καλή θητεία στο έργο του κ. Πικραμένου, το οποίο συμπίπτει χρονικά με την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των νέων δικονομικών διατάξεων που διέπουν τη διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με σκοπό την ταχύτερη διεξαγωγή της δίκης στο Ανώτατο Δικαστήριο και τον δραστικό περιορισμό των αναβολών.

Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμένος εξέθεσε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης τις σκέψεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, την καλύτερη αξιοποίηση των διατάξεων της νέας Δικονομίας του ΣτΕ για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.