ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Παρούσα» για την προεδρία δηλώνει και η Αννα Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: «Παρούσα» για την προεδρία δηλώνει και η Αννα Διαμαντοπούλου

Η Αννα Διαμαντοπούλου 

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

«Εξετάζω σοβαρά να είμαι υποψήφια» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (8/7) η Αννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως «η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται».

Σε συνέντευξή της στο ρ/σ του ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός, η οποία «ακούγεται» ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠαΣοΚ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις, δηλώνοντας ξανά «παρούσα».

Συγκεκριμένα, η κυρία Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως «η διαδικασία στο ΠαΣοΚ είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά, γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται.

Η ΝΔ μετά από έναν 5ετη κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».

Στη συνέχεια, είπε πως «από τότε που το ΠαΣοΚ ήταν στο 44% και στους 3,5 εκατ. ψηφοφόρους, τώρα έφτασε σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες».

Ταυτόχρονα είπε πως «είναι σε βέρτιγκο ο ΣΥΡΙΖΑ» και υπερτόνισε την ανάγκη για «ένα ισχυρό και δυνατό κόμμα που θα έχει μια κούρσα στις επόμενες εκλογές, την ίδια στιγμή που κινδυνεύει να ιταλοποιηθεί το πολιτικό σύστημα».

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου, «η εσωκομματική εκλογή προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο των Media».

«Να αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο, το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη. Χρειαζόμαστε να κατανοήσουμε και να απαντήσουμε στα προβλήματα μιας πολύ μεγάλης μεσαίας τάξης», ανέφερε επίσης.

Να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠαΣοΚ

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, «ήταν σωστό που μπήκαν γρήγορα οι εκλογές» και ισχυρίστηκε πως «υπάρχει χρόνος να αντιστραφεί το κλίμα για το ΠαΣοΚ». Μιλώντας για το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί, έκανε λόγο για «κάποιον που πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

Τέλος χαρακτήρισε ευεργετικό το διάστημα που βρέθηκε εκτός των κομματικών πραγμάτων, σχολιάζοντας πως «όταν είσαι συνέχεια σε ένα κόμμα, ιδρυματοποιείσαι».

Εξάλλου, διέψευσε τα σενάρια πως μαζεύει υπογραφές για την υποψηφιότητά της, ενώ καυτηρίασε τους «κομματικούς μηχανισμούς», λέγοντας πως «μάς έφεραν εδώ που μάς έφεραν», όμως δήλωσε και πάλι πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια και ότι την ενδιαφέρει και πως-σε κάθε περίπτωση-«δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ