ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: Δεν καταργήθηκε το πενθήμερο στην Ελλάδα

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Στη χώρα μας δεν έχει καταργηθεί η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο. Αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουν και ίδιοι οι εργαζόμενοι» τόνισε σε δηλώσεις της η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δυτικής Αθήνας Μαρία Συρεγγέλα.

Η κ. Συρεγγέλα, μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ότι «ο ν. 4808/2023 προστατεύει τους εργαζομένους» και πως «η εξαήμερη εργασία αφορά λίγες βιομηχανίες με αδιάκοπη λειτουργία και κάποιες μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το 24ωρο». Επιπρόσθετα, τόνισε, ότι η εξαήμερη εργασία θα δηλώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ και πως θα διεξάγονται και οι ανάλογοι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, πως «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εκτός του πενθήμερου ωραρίου, θα μπορούν να αμείβονται με προσαύξηση που μπορεί να φτάσει έως και το 115% επί του ημερομισθίου τους».

Τέλος, η κ. Συρεγγέλα ξεκαθάρισε ότι η εναρμόνιση της επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων με την προσωπική τους ζωή παραμένει βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και έφερε ως παραδείγματα τη θέσπιση της 4μερης εργασίας, ώστε να μπορεί ο εργαζόμενος να έχει μια επιπλέον μέρα την εβδομάδα για ξεκούραση, τη δυνατότητα τηλεργασίας και τις άδειες πατρότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης