ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για γαλλικές εκλογές: Μια επανάληψη του ίδιου έργου

Κουτσούμπας για γαλλικές εκλογές: Μια επανάληψη του ίδιου έργου

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μια επανάληψη του ίδιου έργου, με τους πρωταγωνιστές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του γαλλικού λαού με όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το μόνο βέβαιο είναι ότι ξανά -στο όνομα της "δημοκρατίας" και του "μικρότερου κακού"- θα τροφοδοτήσει έναν νέο φαύλο κύκλο απογοητεύσεων και συντηρητικοποίησης». Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για τις εκλογές στη Γαλλία.

«Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε Γαλλία και Ελλάδα, με προκλητική σκοπιμότητα βαφτίζουν "Αριστερά" το βασικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας ("Νέο Λαϊκό Μέτωπο"), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εκκωφαντική σιωπή στον διαχρονικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας για τη σταθερότητα και υπεράσπιση του βάρβαρου και σάπιου συστήματος. Ηθελημένη συσκότιση της πραγματικότητας. Άλλωστε η κυρίαρχη αστική αντιμετώπιση της Λεπέν δεν αφορούσε ούτε στόχευε τόσο στην ουσία της πολιτικής της γραμμής, όσο τις προσπάθειες ανακαίνισης μιας χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Η ανασύνταξη του κινήματος στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να γεννήσει ελπίδες για τους λαούς και να φράξει πραγματικά το δρόμο στις αντιδραστικές ακροδεξιές δυνάμεις, ως μια ακόμα εφεδρεία του συστήματος. Είναι ο μόνος δρόμος για να μετατρέπεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ σε δύναμη ανάτασης, ανατροπής και πραγματικής προόδου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ