ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση Κασσελάκη - Διαφωνία για τα «Ναι» και τα «Όχι» της ψηφοφορίας

Στο βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκλήρωσε τις εργασίες της το βράδυ του Σαββάτου, ενώ καταψηφίστηκαν οι δύο τροπολογίες για εσωκομματικά δημοψηφίσματα που είχε καταθέσει η εσωκομματική αντιπολίτευση, η μία για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου μέσω συνεργασιών και η άλλη για τις καταστατικές αλλαγές.

Οι προεδρικοί υποστηρίζουν πως το αποτέλεσμα ήταν 70- 30, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση 60- 40 υπέρ της εισήγησης Κασσελάκη σε μια Κεντρική Επιτροπή όπου από τα 301 περίπου μέλη της το «παρών» έδωσαν γύρω στα 200.

Αποφασίστηκε, επίσης, το καταστατικό συνέδριο να πραγματοποιηθεί 4 με 6 Οκτωβρίου, ενώ ορίστηκε οικονομική επιτροπή για την εξυγίανση των ΜΜΕ του κόμματος.

Την επιτροπή αποτελούν οι Γιώργος Κασσάρας, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Παναγιώτης Μελαχροινός, Γιώτα Πούλου και Νίνα Κασιμάτη.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, μίνι ένταση επικράτησε όταν η Ζαννέτ Τσίπρα αντέδρασε στη διαδικασία ορισμού της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) για τον οποίο εξουσιοδοτήθηκε η Πολιτική Γραμματεία και την οποία ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς.

Αρχικώς είχε συμφωνηθεί να οριστεί από την Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο κατατέθηκαν πολλές υποψηφιότητες, πάνω από 150, με συνέπεια να προκριθεί να δοθεί λίγος χρόνος παραπάνω για την καλύτερη αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ώστε να είναι και πιο αντιπροσωπευτικές της κομματικής ανθρωπογεωγραφίας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως το «θα σας ταράξω στη συλλογικότητα» Κασσελάκη ξεκινά την Τετάρτη (10/7) με συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Πέμπτη (11/7) με συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης