ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα» - Κυρώσεις για τους εκτός γραμμής

Κασσελάκης: «Από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα» - Κυρώσεις για τους εκτός γραμμής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελάκης

INTIME NEWS

Στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής βρέθηκε για τη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης που νωρίτερα δέχθηκε πυρά από στελέχη του κόμματος.

Για παραγωγική συζήτηση και καλοπροαίρετη κριτική την οποία αποδέχεται έκανε λόγο στη δευτερομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης.

"Μόνο αυτοί που δεν τολμούν δεν λένε mea culpa", υπογράμμισε, προσθέτοντας πως "από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα".

Προειδοποίησε, ωστόσο, όσους πηγαίνουν κόντρα στην αποφασισμένη γραμμή του κόμματος πως στην ουσία θα υπάρχουν κυρώσεις για όποιον το κάνει: "Σεβόμαστε όλοι το κόμμα μας έμπρακτα από εδώ και πέρα. Να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα περί ρευστοποίησης των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο: μια ανοιχτή διαδικασία που θα αποφασίσει για αποδοτικά όργανα. Στα όργανα μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Αν, όμως, την επόμενη ημέρα χρησιμοποιείτε δημόσιες πλατφόρμες κι αντιφάσκετε από το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος χωρίς να τηρείται το καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική από την κομματική θέση τότε τα όργανα κι ο πρόεδρος του κόμματος θα επιλαμβάνονται".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για το πνεύμα της συλλογικότητας που πρέπει να επικρατήσει στο κόμμα, δίνοντας παραδείγματα ιδεών που θα λάβει σοβαρά υπόψη, όπως για τα υπηρεσιακά συμβούλια που πρότεινε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο ίδιος μίλησε και για την «Αυγή», δηλώνοντας ευγνώμων για τους εργαζόμενους που το αυριανό (Κυριακή) φύλλο θα κυκλοφορήσει κανονικά.

Κάλεσε, μάλιστα, τα μέλη της Κ.Ε. να αγοράσουν όχι μόνο ένα, αλλά δύο φύλλα, ανακοινώνοντας παραλλήλως πως μόλις 7.000 ευρώ δόθηκαν από τα 300 μέλη του σώματος για την ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος.

Σημείωσε, μάλιστα, πως το κυριακάτικο φύλλο είναι προσοδοφόρο.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση κι εγώ προσωπικά θα ηγηθούμε της πρωτοβουλίας για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων», τόνισε ο κ. Κασσελάκης κάνοντας λόγο για προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τα υπερκέρδη των τραπεζών.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως θα πάρει τηλέφωνο όποιον κι αν είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν είναι έτοιμες αυτές οι προτάσεις «και θα δούμε τι θα πούνε».

Στο τέλος της ομιλίας του προσπάθησε να δώσει έναν τόνο αισιοδοξίας, καλώντας τα μέλη της Κ.Ε. να συνεχίσουν να πιστεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικώς μίλησαν 82 μέλη της Κ.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ