ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Από τη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Νίκης Κεραμέως με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Υπουργείο Εργασίας

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως και του υφυπουργού, Κώστα Καραγκούνη, με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Η υπουργός σημείωσε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα βελτιώνεται διαρκώς, μέσω του ανοιχτού διαλόγου του υπουργείου με τους εταίρους, καθώς είναι ένα μέτρο το οποίο ενισχύει συνολικά την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, η κα Κεραμέως υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στοχεύοντας στην ανίχνευση των αναγκών της αγοράς εργασίας και των ελλείψεων σε ειδικότητες και δεξιότητες, ώστε να λαμβάνονται υπ΄ όψιν από το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως, για παράδειγμα, οι προσφερόμενες ειδικότητες των δημοσίων ΙΕΚ.

Επιπλέον, η υπουργός τόνισε τη βαρύτητα που δίνει το υπουργείο στην προώθηση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς και στην ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών.

Τέλος, η κα Κεραμέως εξήρε τη σημασία του διαρκούς και ανοιχτού διαλόγου με τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με ειλικρινή επιδίωξη επίλυσης όλων των ζητημάτων, που προκύπτουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, 'Αννα Στρατινάκη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης και, από τη ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ της Συνομοσπονδίας, Γεώργιος Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ, Δημήτριος Βαργιάμης, ο Διοικητικός Διευθυντής ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ-ΚΔΒΜ, Σταμάτης Βαρδαρός, ο Συντονιστής της Μονάδας Έρευνας, Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Θανόπουλος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, Παρασκευάς Λιντζέρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ