ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχω ασυλία» είπε ο Αυγενάκης και δεν συνελήφθη - Κατέθεσε μήνυση ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΙΝΤΙΜΕ

Την ασυλία του επικαλέστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προτάσσοντας τη βουλευτική του ιδιότητα, μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον 22χρονο υπάλληλο στο αεροδρόμιο, λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με τον διαγραφέντα, πλέον από τη ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του MEGA, ο υπάλληλος, στον οποίο είχε ξεσπάσει το μένος του ο πρώην υπουργός για το γεγονός ότι είχε χάσει την πτήση του, περίμενε την αστυνομία μαζί με δύο αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός υπάλληλος της εταιρείας εξυπηρέτησης υπέβαλε τελικά μήνυση κατά του κ. Αυγενάκη μιας και το περιστατικό καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς διεγράφη με εντολή του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν πρωταγωνιστής σε βίαιο επεισόδιο με θύμα έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, γεγονός που προκάλεσε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, όταν υπάλληλος αρνήθηκε να επιτρέψει στον κ. Αυγενάκη να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό το Ηράκλειο, εκείνος στράφηκε εναντίον του.

Σύμφωνα με την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Μάλιστα, όταν ο υπάλληλος ζήτησε τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίσημη αναφορά να αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από υπάλληλο security για επεισόδιο μεταξύ επιβάτη και υπαλλήλου της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου σε μία πύλη αναχώρησης.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο και ενημερώθηκαν για το συμβάν, ανέφεραν στον υπάλληλο ότι μπορεί να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να απαντά ότι έχει ασυλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης