ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η μεταρρύθμιση στην Υγεία - Οι πολίτες θα δουν σύντομα αλλαγές

O πρωθθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας. 

Eurokinissi

«Η δραστική μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αυτό το φαίνεται από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή του επισκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Υγεία κατά την περίοδο της πανδημάις, ενώ τόνισε ότι πλέον από δω και στο εξής οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.

«Μετά τον κορωνοϊό φάνηκαν προβλήματα κι εμείς από τη πλευρά μας φροντίσαμε να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες και να προσωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που οι πολίτες θα αρχίσουν να τις βλέπουν στην καθημερινότητά τους.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στα νοσοκομεία σε προσθήκες τεχνολογικού εξοπλισμού, σε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, αλλά και στην επίτευξη αντιμετώπισης προβλημάτων σε άγονες και ορεινές περιοχές της χώρας μας.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον τρόπο λειρτουργίας της Δημόσιας Υγείας, αλλά και να αναφέρω ότι η Υγεία δεν αρχίζει και τελειώνει στην πόρτα ενός νοσοκομείου. Έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένα προγράμματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες. Συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Η πανδημία του κορωνοϊού μας «ανάγκασε» να αποκτήσουμε εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα».

«Να ακούμε τους ασθενείς για να μας λένε τι κάνουμε καλά και τι όχι» συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Εurokinissi

Γεωργιάδης: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζητήση για την επισκόπηση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση, τις μεγαλύτερες στο ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια».

«Και αυτό αρχίζει να φαίνεται από την απόδοση των νοσοκομείων το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενεργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε με τον πρωθυπουργό «συζητήσαμε για προσωπικό, εφημερίες και άγονες περιοχές και βρήκαμε λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε τη ζωή λίγο καλύτερη, θα έχουμε πετύχει στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης