ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Αυγενάκης για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού - Αποδοκιμάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Την δική του εκδοχή - επιχειρώντας να δικαιολογηθεί - για το περιστατικό με ξυλοδαρμό υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο έχει καταγραφεί και σε βίντεο, έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο σε αποδοκιμασία των ενεργειών του βουλευτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός. 

Ειδικότερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανακοίνωσή του μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κάνει λόγο για «περιστατικό λεκτικής έντασης» και ισχυρίζεται παρά το σχετικό βίντεο, ότι πρόκειται περί υπερβολών και ανακριβειών.

Εξηγήσεις ωστόσο του ζητήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δήλωση για το θέμα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθαρίζοντας πως «οι λογικές ξέρεις ποιος είμαι εγώ δεν είναι αποδεκτές».

Η ανακοίνωσή του Λευτέρη Αυγενάκη

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες Αεροδρομίων

Τη δική της εκδοχή για το περιστατικό δίνει η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων ο κ. Αυγενάκης ταξίδευε για Κρήτη, αλλά μπέρδεψε τις πύλες επιβίβασης, με αποτέλεσμα να μην εμφανιστεί εγκαίρως και να κλείσει η πτήση.

«Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Επικαλούμενη μαρτυρίες, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι μπροστά στα όργανα, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά», απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα, όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, φώναζε «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί. Εμείς απλά ρωτάμε δημόσια: Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος; Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης