ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από αμαξοστάσιο ΟΣΥ: 900 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη 

TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρέντη πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2025 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία.

Υπογράμμισε πως «στόχος είναι η αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, κλιματισμό και προσβασιμότητα των ΑμεΑ».

«Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Είναι μια ακόμα απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε οι πολίτες να δουν μια ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «η εικόνα των λεωφορείων δεν άρμοζε σε αυτή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας».

«Αυτό που βλέπετε είναι υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με εργαζομένους και συνδικαλιστές για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις μεταφορές.

«Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια έχουμε 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δεν έχουν καθόλου θόρυβο και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας

«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα. Έπονται τα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου 18 μέτρων και 12 μέτρων, 100 και 200 αντίστοιχα, το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, 211 λεωφορεία στους δρόμους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής τους επόμενους μήνες και ταυτόχρονα το νέο leasing το οποίο κάνει ο ΟΑΣΑ στην Αθήνα, εκτός του νέου διαγωνισμού των 700 λεωφορείων» πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης