ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμηλοί τόνοι από το Μαξίμου μετά τις «βόμβες» Σαμαρά και την αυστηρή κριτική Καραμανλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή

INTIME NEWS

Επί 40 και πλέον λεπτά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε χθες βράδυ στην πιο φαρμακερή μετεκλογική αντιπολιτευτική κριτική κατά της Κυβέρνησης σε ιδιαίτερα προσωπικούς τόνους. Έντονες προειδοποιήσεις για τα εθνικά ζητήματα από τον Κώστα Καραμανλή με το Μέγαρο Μαξίμου να τηρεί χαμηλούς τόνους και να ξεκαθαρίζει πως οι πρώην Πρωθυπουργοί μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ξεπερνώντας σε ένταση και χαρακτηρισμούς κάθε προηγούμενη ομιλία του, καταφέρθηκε κατά της επιλογής Μητσοτάκη να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για αλαζονεία και για επιχείρηση απαξίωσής του με αφορμή τη στάση του, χαρακτήρισε το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές «το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα, σε αριθμό ψήφων, στην ιστορία της παράταξης», επιχείρησε να αποδομήσει τη χρησιμότητα του επιτελικού κράτους, επιτέθηκε στους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς, στην διαχείριση της ακρίβειας και φυσικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως αναμενόταν και έχει κάνει και στο παρελθόν.

Για όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση για το βιβλίο του δημοσιογράφου κ.Μ.Κοττάκη «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» η λίστα των θεμάτων που άνοιγε ο Αντώνης Σαμαράς έμοιαζε να μην έχει τέλος… με βασικότερο όμως ζήτημα το αίτημα του για στροφή της παράταξης στα δεξιά.

Ουσιαστικά ο κ.Σαμαράς επιχείρησε να αποδομήσει ένας προς ένα όλα τα κυβερνητικά αφηγήματα με τα οποία διαφωνεί και τα οποία θεωρεί πως οδήγησαν την Κυβέρνηση στο να μην πιάσει τον στόχο των ευρωεκλογών.

Πιάνοντας το νήμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, έμοιαζε να απαντά σε ένα προς ένας, σε όλα τα επιχειρήματα του Πρωθυπουργού, καλώντας το κόμμα να ξυπνήσει…

Η εμπειρία για όσα Κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν χθες το βράδυ στην εκδήλωση για το βιβλίο του δημοσιογράφου κ.Μ.Κοττάκη "οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή" ήταν τουλάχιστον άβολη και οι χειραψίες που ακολούθησαν παγωμένες, απουσία οπτικής επαφής.

Χαμηλούς τόνους κρατάει το Μαξίμου

Επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου δεν προχωρά σε κανένα σχόλιο με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν πως η Κυβέρνηση «δεν σχολιάζει δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών».

Η Κυβέρνηση, έλεγε γαλάζιο στέλεχος στο CNN Greece ακολουθεί την δοκιμασμένη στρατηγική της εποχής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την οποία είχε εφεύρει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή το ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί μπορούν να λένε ό,τι θέλουν.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Λαϊκό»

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που οι πρώην Πρωθυπουργοί μιλούσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους δείχνοντας πως το ενδιαφέρον του ήταν στραμμένο περισσότερο στα θέματα που καίνε τους πολίτες παρά στην εκδήλωση για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μ. Κοττάκη.

Είναι σαφές ότι οι δύο πρώην Πρόεδροι κινήθηκαν σε διαφορετικές γραμμές σχολιάζει Βουλευτής στο περιβάλλον του Μαξίμου, εξηγώντας πως από τη μία ο Κώστας Καραμανλής μίλησε μόνο για την Ευρώπη και είπε εν πολλοίς πράγματα με τα οποία δύσκολα θα μπορούσε κάποιος από την γαλάζια παράταξη να διαφωνήσει, ότι δηλαδή η Ευρώπη περνά μία κρίση και πως θα πρέπει χωρίς αμφιβολία να πάρει το μήνυμα της κάλπης, από την σχολίαζε ο ίδιος Βουλευτής ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με πικρία και παρουσιάσε, όπως τόνιζε, μία ατζέντα που θύμιζε περισσότερο “Πολιτική ‘Άνοιξη”...

Παρόντες από την κυβέρνηση ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευ. Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Κεδίκογλου, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Δούκας, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, η βουλευτής Άννα Καραμανλή, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου, ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, οι Θάνος Πλεύρης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης και Κώστας Καραγκούνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης