ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βούτσης, η ΕΣΗΕΑ, οι φωτορεπόρτερ και η δεοντολογία

Ο Βούτσης, η ΕΣΗΕΑ, οι φωτορεπόρτερ και η δεοντολογία
Ο Πρόεδρος της Βουλής σε παλαιότερη ομιλία του

Αποδέκτης παραπόνων έγινε ο Νίκος Βούτσης από υπουργούς και βουλευτές που είδαν να διαρρέουν στον Τύπο φωτογραφίες με περιεχόμενο της προσωπικής τους αλληλογραφίας (SMS και e-mail).

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής πήρε πάνω του την υπόθεση και κάλεσε στο γραφείο του, για μια πρώτη άτυπη συζήτηση, το Προεδρείο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ και μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες της αυτορρύθμισης, συναντίληψης και δεοντολογίας.

Επίσης, σήμερα επρόκειτο να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων της Βουλής οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Μετά, ωστόσο, τη διαβεβαίωση του Νίκου Βούτση στις προγραμματικές του δηλώσεις, πως βλέπει το θέμα θετικά και προσβλέπει σε λύση, με απόφαση και των δύο πλευρών δεν εκδικάστηκε η υπόθεση.

Παρόλο που τα μέλη της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μάριο Λώλο δεν τραβούν τέτοιες εικόνες, ο ίδιος δεσμεύεται να τους απευθύνει συστάσεις, θυμίζοντας τους, ότι σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζουν προσωπικά δεδομένα.
Ο Μάριος Λώλος κατήγγειλε ακόμη ως αθέμιτη τη στάση δημοσιογράφων να τραβούν εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα εντός των χώρων του Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ