ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τις προκλητικές δηλώσεις της ηγεσίας των Σκοπίων

Ερώτηση Μ. Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τις προκλητικές δηλώσεις της ηγεσίας των Σκοπίων

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης

INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, τις δηλώσεις και ενέργειες της νέας πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων, σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ζητώντας παράλληλα να σχολιαστούν από την Ευρωπαική Επιτροπή αλλά και το αν θα υπάρξουν συνέπειες - επιπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας. 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην ερώτηση του προς την Κομισιόν κάνει λόγο για «Αλυτρωτικές προκλήσεις από τη νέα Πρόεδρο των Σκοπίων, που ανακάλυψε «Μακεδονία του Αιγαίου».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κεφαλογιάννης, στην ερώτησή του, αναφέρεται «στην πρόσφατη συνάντηση της νέας προέδρου των Σκοπίων με υποτιθέμενους εκπροσώπους «των παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου» με τους οποίους συζήτησε «για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου», επιστρέφοντας έτσι σε ανιστόρητες ενέργειες που υποδηλώνουν σαφή αλυτρωτική διάθεση που απομακρύνει τη χώρα της από τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού τονίζει ότι «η νέα πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων, μίας υπό ένταξη χώρας στην ΕΕ, με συνεχείς δηλώσεις παραβιάζουν επί της ουσίας το erga omnes και επιλέγουν να χρησιμοποιούν άλλο όνομα πέραν του συνταγματικά καθορισμένου για εσωτερική χρήση», σημειώνει: «Πέραν τούτου, πρόσφατα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση της Προεδρίας, η Πρόεδρος συναντήθηκε με τους υποτιθέμενους εκπροσώπους των "παιδιών προσφύγων από τη Μακεδονία του Αιγαίου" με τους οποίους συζήτησε "για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από το διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου", επιστρέφοντας σε ανιστόρητες ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση απομακρύνοντας τη χώρα της όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου».

«Αυτή είναι μια πολιτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ευρωπαϊκές αρχές και στις αποφάσεις που ελήφθησαν με συναίνεση όλων των χωρών-μελών, ενάντια στις διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά πάνω από όλα εναντίον των πολιτών τους, οι οποίοι εξέφρασαν ξεκάθαρα τη βούλησή τους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη της χώρας τους», προσθέτει, στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Κεφαλογιάννης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πώς σχολιάζει τις παραπάνω απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες της νέας πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας των Σκοπίων και τι επιπτώσεις θα έχουν στην ενταξιακή πορεία της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ