ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις αλυτρωτικές αναφορές της Σιλιάνοφσκα για «Μακεδόνες του Αιγαίου»

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις αλυτρωτικές αναφορές της Σιλιάνοφσκα για «Μακεδόνες του Αιγαίου»
INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Τις αναφορές της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, περί «Μακεδόνων του Αιγαίου» καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση να «αφυπνισθεί» από τον «διπλωματικό λήθαργο στον οποίον έχει περιέλθει» και να διεθνοποιήσει το ζήτημα, προκειμένου η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να βρεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της.

Ευθύνες, που, όμως αναφέρουν «αφορούν τόσο την ενταξιακή της διαδικασία στην ΕΕ, όσο και στην επιβολή κυρώσεων σε όσους παραβιάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών βάσει αμερικανικής νομοθεσίας του 2021».

«Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει επιτέλους ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δράσει, προκειμένου η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συμμορφωθούν επιτέλους με το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο και να σταματήσουν να επιδίδονται σε έναν ανέξοδο και ψευδεπίγραφο εθνικισμό» συμπληρώνουν.

Καταλήγουν, επίσης με αιχμές στην κυβέρνηση πως «η Νέα Δημοκρατία, φέρει βαρύτατες ευθύνες για την ζημία που έχει προκαλέσει στα εθνικά μας συμφέροντα, στο όνομα της ανεύθυνης εξωτερικής πολιτικής της, αποφεύγοντας όλα αυτά τα χρόνια οποιαδήποτε ενεργητική εμπλοκή με τη Συμφωνία για να διατηρήσει τις εσωκομματικές της ισορροπίες».​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ