ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας στη Νέα Ιωνία

Ζαχαράκη: Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας στη Νέα Ιωνία

H υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Eurokinissi

Mε ανάρτησή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, επισήμανε πως εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας στη Νέα Ιωνία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκεται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, που θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς και παιδιά με έμφαση στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Καλημέρα από το νέο κέντρο οικογένειας που μόλις εγκαινιάστηκε με τις ευχές του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, με τον δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη στην Καλογρέζα.

Πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να στελεχώσει με τρεις επιστήμονες το κέντρο οικογένειας το οποίο θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς και παιδιά με έμφαση στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης άρα ένα δυνατό χέρι βοηθείας στις οικογένειες των δημοτών.

Με χαρά βρέθηκα εκεί καθώς έχω υπηρετήσει στο 1ο δημοτικό Νέας Ιωνίας και επιβεβαίωσα την καλή συνεργασία που έχουμε με τον δήμαρχο στα θέματα κοινωνικής αλλά και στεγαστικής πολιτικής ενώ στην σύντομη παρέμβασή μου επικεντρώθηκα στα ζητήματα στήριξης οικογένειας, με συγκεκριμένες πολιτικές που ξεδιπλώνουμε και στο υπουργείο μας.

Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι ένα απ’ το παράδειγμα πώς μπορούν να συμπληρώνονται οι δράσεις μεταξύ της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να αισθάνεται κάθε πολίτης ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται τους αφορούν.

Η πρωτοβουλία θα αποτελέσει και βάση για στέρεα συμπεράσματα ως προς τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε κι εμείς για τη συμβουλευτική γονέων και τα κέντρα στήριξης οικογένειας που θέλουμε να εντάξουμε στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ