ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκηνικό ρήξης στη Νέα Δημοκρατία

Σκηνικό ρήξης στη Νέα Δημοκρατία
Ανησυχία για το μέλλον της ΝΔ Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προβληματισμό προκαλεί σε αρκετά στελέχη της ΝΔ η σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα το οποίο δημιουργεί σκηνικό ρήξης και αμφιβολίες για την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα των εκλογών.

Η στρατηγική του κ. Τζιτζικώστα να βάλει απέναντί του τον κ. Μεϊμαράκη και να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αντωνη Σαμαρά έχει ήδη χωρίσει τη ΝΔ σε στρατόπεδα. Ακόμα και η πλευρά του Κώστα Καραμανλή δηλώνει ανοιχτά τη δυσφορία της για αυτή την κατάσταση.

Επίσημα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει επιλέξει να μην έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον συνυποψήφιό του. Την ίδια ώρα, πάντως, αρκετοί βουλευτές και στελέχη που τον στηρίζουν εκτιμούν πως Μειμαράκης και Τζιτζικώστας πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να συνυπάρξουν την επόμενη μέρα κάτω από την ίδια στέγη, ιδιαίτερα αν ο σημερινός πρόεδρος διατηρήσει το θώκο του.

Αντιθέτως, θεωρούν πως ο κ. Μεϊμαράκης θα θελήσει να αξιοποιήσει σε υψηλές κομματικές θέσεις τόσο τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο και εκτιμά ιδιαίτερα όσο και τον κ. Γεωργιάδη, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και αυτός επιτίθεται στον Πρόεδρο του κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες να ξεδιπλώνει τη στρατηγική του η οποία θα βασίζεται σε μια λογική ρήξης και αντιπαράθεσης με το παρελθόν, ακόμα και αυτή της ΝΔ. Ο ίδιος, σε συζητήσεις με συνεργάτες του, τονίζει πως προέχει η ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα και πως η πολιτική που θα ακολουθήσει δεν θα βασίσει σε αποκλεισμούς. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως λέει, οι αλλαγές στη νοοτροπία της παράταξης αλλά και τα πρόσωπα θα πρέπει να είναι ουσιαστικές καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί αίτημα της βάσης και της κοινωνίας αλλά και προϋπόθεση για να παίξει και πάλι η ΝΔ πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.