ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ: Βάρος στην καθημερινότητα, όχι στην περιχαράκωση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλή, Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Μετά από πολλούς μήνες συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σε μία συνεδρίαση όπου κεκλεισμένων των θυρών τον λόγο αναμένεται να λάβουν αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές. 

Η συνεδρίαση αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για συλλογική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και για τη μεταφορά του κλίματος από την περιφέρεια, ενώ θα τεθούν οι άμεσοι κυβερνητικοί στόχοι.

Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να μεταφέρει και στην Κοινοβουλευτική ομάδα το μήνυμα συνολικής δυναμικής επανεκκίνησης, το οποίο δόθηκε στο πρώτο Υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επανάλαβει στους βουλευτές πως είναι σαφές ότι αυτό που ζήτησαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Ακρίβεια, στέγη, μείωση φορολογίας, μάχη με το «βαθύ» κράτος

Πηγές της Κυβέρνησης εξηγούσαν στο CNN Greece, πως ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει στην ομιλία του στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης, η οποία πρέπει να πέσει με όλο της το βάρος στην καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει σε δύο επίπεδα. Σε εθνικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει η Νέα Δημοκρατία για την ακρίβεια, για το πρόβλημα της στέγης, τα μέτρα που θα αναλάβει για περιορισμό του Airbnb, τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ, τις προτεραιότητες στην υγεία, στην ασφάλεια και στα MMM. Το κυβερνητικό όραμα για την ελληνική οικονομία, με συνεχή αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας, επενδύσεις, αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής και τη συνέχιση μείωσης των φόρων.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τις 4 θέσεις ευθύνης, όπως λένε από το Μαξίμου, της ΕΕ, στην άμυνα, στα ζητήματα τιμών, στην στήριξη των αγροτών αλλά και της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

Για την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως το κράτος θα επιμείνει στους ελέγχους στην αγορά και στην πίεση των επιχειρήσεων να συμπράξουν στην κυβερνητική προσπάθεια και αναμένεται να εμφανιστεί σίγουρος πως σταδιακά θα αρχίσουν να φαίνονται μειώσεις τιμών στα ράφια.

Με δεδομένη την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει στην πρότασή του για έλεγχο των πολυεθνικών και στην απόφασή του να εντάξει το θέμα στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Κορυφαία Κυβερνητική προτεραιότητα του επόμενου διαστήματος η μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ μέσω της ψηφιοποίησής του ώστε να ενισχυθούν καίριες δομές του κράτους. Όπως έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός το διορισμό τους αναμένουν 1.200 δημόσιοι υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι πρέπει να πάνε να αναλάβουν το συντομότερο δυνατόν και ακολουθούν 4.000 πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Μήνυμα διεύρυνσης: «Όχι στην ιδεολογική περιχαράκωση»

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι σίγουρο πως θα ακουστούν φωνές που θα ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση λέγοντας πως το εκλογικό ποσοστό οφείλεται στο γεγονός πως η ΝΔ μετακινήθηκε στο κέντρο και πως θα πρέπει να επιστρέψει στη “δεξιά”. Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου όμως είναι σαφές, η Νέα Δημοκρατία, μόνο όταν πήγε στη διεύρυνση νίκησε.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πρώτος ο οποίος «αποϊδεολογικοποίησε» τη συζήτηση περί της πολιτικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας του 1974, λέγοντας ότι αυτό το οποίο τον ενδιαφέρει πρώτα και πάνω από όλα, είναι να δίνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας υπενθυμίζουν με νόημα κυβερνητικοί παράγοντες.

Το ζήτημα είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι ανοιχτή και να προσελκύει πολίτες οι οποίοι δεν την είχαν ψηφίσει στο παρελθόν υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως επι των ημερών του δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να γυρίσει σε πολιτικές ιδεολογικής περιχαράκωσης, τις οποίες πλήρωσε στο παρελθόν, με ποσοστά πολύ χαμηλότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης