ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με τις «απολύσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι συνέβη στις προκριματικές

Προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στο Σύνταγμα, στις 6 Ιουνίου 2024. 

Dimitris Kapantais / SOOC

Τον ασκό του Αιόλου θεωρούν αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πως άνοιξε η Κουμουνδούρου με τις «απολύσεις» εν τη ευρεία εννοία των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν στο CNN Greece πως στο μισθολόγιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να παράγουν κάποιο ουσιαστικό έργο σε καθημερινή βάση δεν βρίσκονται μόνο στελέχη που έχουν αντιπαρατεθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και φίλα προσκείμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως είναι λογικό κάθε κόμμα να διαθέτει επαγγελματικά στελέχη τα οποία να βρίσκονται στη διάθεσή του full time κι ας μην έχει κάτι τέτοιο το νόημα ενός ωραρίου υπαλλήλου γραφείου.

Τι συνέβη στις προκριματικές για τους υποψηφίους των ευρωεκλογών

Στο μεταξύ, τον ασκό του Αιόλου ανοίγει και η αναφορά του Γιώργου Τσίπρα σε χθεσινή (Πέμπτη) δήλωσή του στο τι συνέβη στις προκριματικές εκλογές για τις ευρωεκλογές.

Κι αυτό γιατί μαθαίνουμε πως τόσο ο ίδιος όσο κι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν επισήμως από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) μόνο για το ποιοι θα στελέχωναν το ευρωψηφοδέλτιο και μόνο κατόπιν δικού τους αιτήματος- ένστασης πληροφορήθηκαν για την ατομική τους επίδοση (σύνολο ψήφων και θέση που κατέλαβαν), αλλά όχι και των υπολοίπων και χωρίς αυτή η ενημέρωση να εξειδικεύεται, για παράδειγμα, για το πώς ψήφισαν σε κάθε εκλογικό τμήμα ξεχωριστά, όπως βεβαίως και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

«Από τη βάση και όχι από τα πάνω οι όποιες διεργασίες στην κεντροαριστερά»

Σε σχέση με τις όποιες διεργασίες για τη σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, στην Κουμουνδούρου επιμένουν στο αφήγημα πως θα πρέπει να προέλθουν από τη βάση της κοινωνίας κι όχι «από τα πάνω προς τα κάτω».

Παραλλήλως, μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με τον κ. Κασσελάκη να αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κομματάρχη της Δεξιάς του ‘50» και τους βουλευτές του κόμματος να «τα δίνουν όλα», όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στη Βουλή, με αποκορύφωμα την κατάθεση τροπολογίας για το πόθεν έσχες των πολιτικών, ζητώντας να μπαίνουν στην δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης και οι ρυθμίσεις των δανείων τους κι επίσης να αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι ισολογισμοί και τα δάνεια των κομμάτων.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί σε συστράτευση τα κοινοβουλευτικά κόμματα του προοδευτικού τόξου ώστε να συνδιαμορφώσουν την πρόταση νόμου που επεξεργάζεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για ριζική αλλαγή του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης