ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η δίκη των Σπαρτιατών για «εξαπάτηση εκλογέων»

Ξεκινά η δίκη των Σπαρτιατών για «εξαπάτηση εκλογέων»

Στα δικαστήρια βρίσκονται  ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, και άλλοι βουλευτές του κόμματος καθώς αναμένεται να αρχίσει η δίκη τους για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων για το οποίο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 13 άτομα, ανάμεσά τους και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι διώξεις σε βάρος των 13 συνολικά προσώπων ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στρέφεται κατά 11 βουλευτών, ενώ ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, διώκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης κατηγορείται και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».

Από την έρευνα που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη, προέκυψε ότι o Ηλίας Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» και είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του παραπάνω κόμματος και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ