ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζουν Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζουν Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη.

Eurokinissi

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα συνεδριάζουν στις 12 το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη για διαγραφές, αλλά και στη σκιά της αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος από κορυφαία στελέχη μετά τις ευρωεκλογές. 

Τυπικά, η συνεδρίαση έχει ως αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ωστόσο το γεγονός ότι η συνεδρίαση είναι κοινή σημαίνει ότι το παρών θα δώσουν και οι βουλευτές που την επόμενη των Ευρωεκλογών, έσπευσαν να θέσουν θέμα ηγεσίας και να ζητήσουν άμεσα εκλογές για νέο πρόεδρο.

Γι' αυτό και έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος δεν έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προσπαθεί να βολισοσκοπήσει την κατάσταση για να δει πόσοι και ποιοι θα βρεθούν απέναντί του.

Ανάμεσά τους ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από τους πρώτους που έσπευσαν να αμφισβητήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κάποιος να του ζητάει δημοκρατικά να πάει σε εκλογές και αυτός να επικαλείται το φόβο των διαγραφών. Είναι σαν να φοβάται τις εκλογές».

Ο ίδιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας πρόσθεσε ότι οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφή δεν τον φοβίζουν αντίθετα, «μου θύμισε αυτό: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν, αλλά δεν καταλαβαίνω ότι αυτό δίνει προοπτική, το να επικαλείσαι το φόβο». Ο ίδιος είχε αναρωτηθεί ακόμα μιλώντας στον ΑΝΤ: «Ενας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη;»,

Στο αίτημα για εκλογές αναμένεται ότι θα επιμείνει και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που παρουσίασε τη δική του πλατφόρμα θέσεων για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ τις δικές τους θέσεις θα αναπτύξουν και οι άλλοι αμφισβητίες του Νίκου Ανδρουλάκη όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παύλος Χρηστίδης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Χάρης Δούκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ