ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικά αποτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναχωρεί για ΗΠΑ ο Κασσελάκης

Θετικά αποτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναχωρεί για ΗΠΑ ο Κασσελάκης
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ / CNN GREECE

Ως θετικό αποτίμησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, το οποίο χαρακτήρισε ικανοποιητικό σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Η γενική εκτίμηση- όπως πληροφορείται το CNN Greece το κλίμα ήταν πολύ καλό κατά την περίπου τρίωρη συνεδρίαση- ήταν πως η αξιωματική αντιπολίτευση άντεξε και πως οι πολίτες τους έδωσαν την εξουσιοδότηση να συνεχίσουν με ορόσημο το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης- νωρίτερα συναντήθηκε μαζί με την τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, με τον πρώην διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Μακεδονικό, Μάθιου Νίμιτς,- επανάλαβε τον οδικό χάρτη που έχει ήδη ανακοινώσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως αν κι εφόσον προχωρήσει από την κοινωνία η πρόταση για τη δημιουργία κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς θα είναι υποψήφιος επικεφαλής του, χωρίς πάντως να ανοίξει τα χαρτιά του για τις καταστατικές αλλαγές που επιθυμεί και δίχως να γίνει συζήτηση για τη σημερινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που χαρακτηρίστηκε αυτονόητη ως προς το περιεχόμενό της.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις προτάσεις κοινοβουλευτικής συνεργασίας προς τα άλλα κεντροαριστερά κόμματα, πλην της Νέας Αριστεράς, και με κατανόηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.

Παραλλήλως, η Κουμουνδούρου θα προχωρήσει σε ανοίγματα προς συνδικάτα, φορείς, επιμελητήρια προκειμένου να συνομιλήσει με ευρύτερες κοινωνικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσελάκης αναχωρεί σήμερα Τρίτη για τις ΗΠΑ όπου θα έχει επαφές με επιχειρηματίες κι ομογενείς και στο πλαίσιο συγκρότησης, χρηματοδότησης κι ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων του ινστιτούτου που έχει προαναγγείλει κατά της ακροδεξιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ όπως η «Wall Street Journal».

Όταν επιστρέψει από τις ΗΠΑ ο κ. Κασσελάκης θα προχωρήσει κι ο προγραμματισμός για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιάννη Ραγκούση για την απομάκρυνση του πρώτου από επιστημονικός συνεργάτης της Γιώτας Πούλου, το Εκτελεστικό Γραφείο καλύφθηκε από τη δήλωση της τομεάρχη Εσωτερικών.

«Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο, κι απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα. Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά. Στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου», δήλωσε η κυρία Πούλου.​

Σημειώνεται, επίσης, πως στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχει από εδώ και πέρα κι ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος έδωσε το παρών και σήμερα.

Αντιπαράθεση Κασσελάκη - Κούγια για την υπόθεση Λύτρα

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης συνέχισε την αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λύτρα ύστερα από σχετική ανάρτηση του δεύτερου:

«Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος.

Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα.

Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από την χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας.

Υ.Γ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ