ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υπουργοί που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια τους

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υπουργοί που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια τους

To Μέγαρο Μαξίμου

EUROKINISSI

Αρκετοί ήταν οι υπουργοί που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους ύστερα από τον ανασχηματισμό.  

Ο Κωστής Χατζηδάκης παρέμεινε επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ και οι Νίκος Δένδιας και Γιώργος Γεραπετρίτης διατηρούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών αντίστοιχα.

Τη θέση του στο υπουργείο Παιδείας διατηρούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας. Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παραμένει ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Φλωρίδης.

Επικεφαλής του υπουργείου Πολιτισμού παραμένει η Λίνα Μενδώνη, όπως και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης παραμένει υπουργός Ναυτιλίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη υπουργός Τουρισμού και ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σταθερός στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παραμένει ο Βασίλης Κικίλιας.

Η σύνθεση στο Μέγαρο Μαξίμου επίσης παραμένει η ίδια. Ο Μάκης Βορίδης και ο Άκης Σκέρτσος είναι υπουργοί Επικρατείας, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ο Θανάσης Κοντογεώργης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε αυτή, έγινε, ωστόσο, μια προσθήκη αυτή του Γιώργου Μυλωνάκη που ανέλεβε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ