ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Οι πληροφορίες για το νέο υπουργικό σχήμα - Ποιοι μετακινούνται, ποιοι επανέρχονται

Ανασχηματισμός: Οι πληροφορίες για το νέο υπουργικό σχήμα - Ποιοι μετακινούνται, ποιοι επανέρχονται

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Φουντώνουν τα σενάρια για το νέο κυβερνητικό σχήμα στο οποίο έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός, αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τα ονόματα των υπουργών. 

Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί απολύτως είναι ότι η Νίκη Κεραμέως μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας και τη θέση της στο υπουργείο Εσωτερικών θα καταλάβει ο Θοδωρής Λιβάνιος. Υφυπουργοί θα είναι η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Βασίλης Σπανάκης και Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος αναμένεται να έχει την αρμοδιότητα του Τομέα Μακεδονίας - Θράκης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέρχεται στην κυβέρνηση ως υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ο Κώστας Τσιάρας φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Χάρης Θεοχάρης αποχωρεί από τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών και τη θέση καταλαμβάνει ο Χρήστος Δήμας. Εκτός κυβέρνησης θα βρεθεί και η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα και τη θέση της αναλαμβάνει η Κατερίνα Παπακώστα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κύριοι Μάκης Βορίδης, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζουν στα πόστα τους.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Μυλωνάκης.

Η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης θα γίνει στις 11:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ