ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ρουσόπουλου με Σολτς στη Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

O πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Θόδωρος Ρουσόπουλος - Facebook

Συναντήσεις με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας, την υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις 'Αννα Λούρμαν και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ είχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην Διάσκεψη για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Ρουσόπουλος προήδρευσε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της Πλατφόρμας επικοινωνίας για τον διάλογο με εκπροσώπους ρωσικών δημοκρατικών δυνάμεων.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στις εργασίες της Διάσκεψης για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέδειξε τα «εξαιρετικά επίκαιρα» ζητήματα που τέθηκαν, όπως η αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία και το πώς, μετά το τέλος του πολέμου, θα ανοικοδομηθεί μια χώρα με οικονομία η οποία προσπαθεί να αναπτυχθεί, αλλά και «με βάση ισχυρούς και ανθεκτικούς δημόσιους θεσμούς σε όλα τα επίπεδα, καλή δημοκρατική διακυβέρνηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, στο πλαίσιο του σεβασμού του κράτους δικαίου».

Ο κ. Ρουσόπουλος βρέθηκε χθες και στα έδρανα της Bundestag, από όπου παρακολούθησε την ιστορική ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και είχε σύντομη συνάντηση με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν την συμμετοχή της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο κ. Ρουσόπουλος συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο της Bundestag Μπέρμπελ Μπας, με κεντρικό θέμα της συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών τις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και το έργο της Διάσκεψης για την Ανοικοδόμηση της χώρας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βερολίνο. Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν ακόμη στις εξελίξεις που προκύπτουν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο λόγω της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Στις συναντήσεις με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag Μίχαελ Ροτ και την υφυπουργό Εξωτερικών Άννα Λούρμαν συζητήθηκαν οι ευρωεκλογές και οι πρόσφατες δράσεις της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι εξελίξεις σχετικά με το Αζερμπαϊτζάν και το Κόσοβο και θέματα που αφορούν στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε μάλιστα την ευκαιρία να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις δύο επιτροπών του Γερμανικού Κοινοβουλίου και να συνομιλήσει με εκπροσώπους όλων των πολιτικών ομάδων που είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης