ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλίμα ΝΔ: Μεγάλη νίκη, αλλά πύρειος νίκη ως προς το ποσοστό

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς

EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Kλίμα ικανοποίησης επικρατεί στα επιτελεία της ΝΔ όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο στην Πειραιώς φαίνεται πως έλαβαν ένα ισχυρό μήνυμα, αναφέρουν στελέχη του κόμματος. 

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 51,13% των εκλογικών τμημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,72%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 14,77%, το ΠΑΣΟΚ στο 13,17%, η Ελληνική Λύση στο 9,82%, το ΚΚΕ στο 9,3%, η Νίκη στο 4,42%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3,40% και η Φωνή Λογικής στο 3,05%.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι «πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα».

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι πύρρειος, το ποσοστό της αποχής είναι κάτι που μας προβληματίζει, ωστόσο, όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «οι πολίτες θα μας κρίνουν στις εκλογές του 2027, κάτι που έκαναν και στις εκλογές του 2019 αλλά και του 2023».

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «οφείλουμε να ακούσουμε το μήνυμα που μας στέλνουν οι πολίτες, πρέπει να βάλουμε στην ανάλυση και τη διάσταση, μιας πιο χαλαρής κάλπης που δεν επιλέγει κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης