ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη για exit poll: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Γεροβασίλη για exit poll: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Η Όλγα Γεροβασίλη

INTIME

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΕΡΤ και σχολιάζοντας το exit poll.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου η κα Γεροβασίλη δήλωσε: «Διακρίνω μια αντίφαση. Καταρχήν θα συμφωνήσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα. Σαφώς.

Από την άλλη έθεσε ο κύριος Μητσοτάκης τον πήχη στο 33% κατ’ ελάχιστον, λέγοντας ότι διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας και κάλεσε σε συσπείρωση μέσω του διακυβεύματος αυτού. Επέλεξε δηλαδή εθνική ατζέντα έναντι της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Και τώρα ακούω από τον κ. Σκέρτσο ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές και επίσης δεν διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας και επίσης δεν αφορά τη χώρα, αλλά κάτι άλλο όλο αυτό, παρόλο που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν μηνύματα, εγώ αυτό το βρίσκω πλήρως αντιφατικό».

Σε ό, τι αφορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς από το 15,2% έως το 18,2% υπάρχει μια διαφορά ως απόκλιση. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το 18%, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο στόχος είχε μπει περίπου στο 20%, τον είχε βάλει ο ίδιος ο πρόεδρος.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ότι ειπώθηκε και πριν, ότι είμαστε ένα κόμμα που βγήκε πριν ένα χρόνο από μια διπλή εκλογική ήττα, υπέστη μια διάσπαση και κλυδωνισμούς και βεβαίως ένα νέο πρόσωπο με το οποίο προφανώς θα έπρεπε και να ομογενοποιηθούμε και να γνωριστεί και με την κοινωνία κλπ.

Εκτιμώ λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Σαφώς.

Από την άλλη, αυτό το οποίο προσπαθούσα να σκεφτώ από πριν τι θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να συμβεί δηλαδή εξισορρόπηση στο πολιτικό σύστημα και ταυτοχρόνως σημαντική μείωση της ψαλίδας από το άνοιγμα από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να εξισορροπείται το πολιτικό σύστημα και να δίνεται και η αίσθηση στην κοινωνία ότι εδώ υπάρχει μια δυναμική η οποία θα πάει τα πράγματα μπροστά.

Γιατί μπροστά μας έχουμε τρία χρόνια, ενδεχομένως, μέχρι τις εθνικές εκλογές και μια τέτοια δυναμική κατάσταση θα μπορούσε να αναπτυχθεί σήμερα, εάν το ποσοστό, ας πούμε το ελάχιστο της Νέας Δημοκρατίας του 28% και το 18% το ανώτερο του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ