ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: 178.809 ψήφισαν με επιστολική - Πότε θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση συμμετοχής στις εκλογές

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Τα πρώτα στοιχεία για την επιστολική ψήφο, αλλά και την ώρα που θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές έκανε γνωστές ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. 

«Συνολικά ψήφισαν έφτασαν 178.588 φάκελοι, από τους οποίους 136 451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εσωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού», σημείωσε, τονίζοντας ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 88,3%.

Ταυτόχρονα ο κ. Λιβάνιος παρότρυνε τους πολίτες να μπαίνουν στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» για να δουν που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 7 το πρωί σε όλη την επικράτεια και εξελίσσεται ομαλά, με όποια μικρά προβλήματα έχουν εντοπιστεί να έχουν επιλυθεί σε συνεργασία των εκπροσώπων της δικαστικής αρχής και των Δήμων. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε 18.380 εκλογικά τμήματα συνολικά σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε κατά την ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Συνολικά ψήφισαν έφτασαν 178.588 φάκελοι, από τους οποίους 136 451 αντιστοιχούν σε κατοίκους του εσωτερικού και 42.137 σε κατοίκους του εξωτερικού», σημείωσε.

Η πρώτη εκτίμηση της συμμετοχής με βάση τα στοιχεία θα δοθεί στις δώδεκα παρά τέταρτο. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση στις τρεις παρά τέταρτο και η τελευταία στις έξι παρά τέταρτο, ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στις επτά το απόγευμα.

Η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του αριθμού εδρών ανά κόμμα θα δοθεί στις εννέα το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης