ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες: «Καύσωνας» στα κόμματα - Άγνωστος «Χ» η αποχή

Χαλαρές στιγμές για τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

EUROKINISSI (collage)

Έχοντας διεξάγει μια σκληρή προεκλογική περίοδο γεμάτη εντάσεις και επιθέσεις που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και έχοντας καταγράψει πολλά χιλιόμετρα από τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα, οι πολιτικοί αρχηγοί, είχαν σημερα Σάββατο, την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να κάνουν ταμείο για τα αποτελέσματα της πολυήμερης εκστρατείας τους για τις Ευρωεκλογές.

Όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το εκλογικό αποτέλεσμα, και ικανοποιημένοι από τα μηνύματα που έστειλαν και θεωρούν ότι ελήφθησαν από τους πολίτες, ωστόσο, τα ποσοστά της αποχής προβληματίζουν, καθώς προβλέπονται αυξημένα.

Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν πολιτική κυριαρχία για τη Νέα Δημοκρατία και «μάχη» για τη δεύτερη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Με το μεγάλο ερωτηματικό να παραμένουν οι αναποφάσιστοι, οι τελικές σφυγμομετρήσεις έπιασαν και το κλίμα των τελευταίων ημερών από την υπόθεση που κυριάρχησε στην τελική ευθεία και που δεν ήταν άλλη από τα Πόθεν Έσχες.

Θρίαμβο της ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Τι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ από το Πόθεν Έσχες και ποιοι κέρδισαν

Οι εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας

Η ΝΔ θεωρεί ότι κατάφερε να πείσει ως η δύναμη σταθερότητας και συνέχειας, που είναι η μόνη επιλογή αν η χώρα θέλει να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Στην Πειραιώς πιστεύουν επίσης ότι μπόρεσαν να αμβλύνουν με επιτυχία τις απώλειες που είχαν καταγραφεί στην αρχή της προεκλογικής μάχης και θεωρούν ότι ένα ποσοστό ακόμα και υψηλότερο απ' αυτό των προηγούμενων ευρωεκλογών είναι εθικτό.

Ως προς την ατζέντα, όπου τις τελευταίες μέρες κυριάρχησε το θέμα του πόθεν έσχες Κασσελάκη, στη ΝΔ πιστεύουν ότι αυτό κόστισε στην αξιωματική αντιπολίτευση και πως αυτό θα καταγραφεί στις κάλπες.

Οι εκτιμήσεις πριν τις κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς δεν θα αρχίσει τη Δευτέρα, αλλά το βράδυ της Κυριακής», λένε στο CNN Greece αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παραλλήλως την αισιοδοξία τους ότι το κόμμα τους κι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφύγει δημοσίως να οριοθετήσει τι σημαίνει νίκη και τι ήττα για εκείνον στις ευρωεκλογές, ωστόσο στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι ένα ποσοστό πάνω από το 17,85% του περασμένου Ιουνίου θα βοηθήσει τον κ. Κασσελάκη και να δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προοπτική εξουσίας, αλλά και να προχωρήσει στις αλλαγές που επιθυμεί στο καταστατικό συνέδριο του φθινόπωρου.

Την ίδια ώρα, και με την πεποίθηση ότι ο κ. Κασσελάκης έχει κάνει ήδη τη μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα και, μάλιστα, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η Κουμουνδούρου ατενίζει με αισιοδοξία τη μάχη της Κυριακής αλλά και της επόμενης ημέρας, με βασικό «όπλο» τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιτελείς σημειώνουν με νόημα πως «όταν ο Στέφανος Κασσελάκης συστήθηκε στον κόσμο ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμετωπίστηκε αρνητικά με χαρακτηρισμούς περί μικρομεγαλισμού κι άλλα ανάλογα σχόλια, ενώ οι πιο καλοπροαίρετοι- αν και το ελπίζουν- θεώρησαν ανέφικτο έναν τέτοιο στόχο».

Τώρα όμως, επισημαίνουν εμφατικά οι ίδιοι κύκλοι, η απειλή Κασσελάκη φαίνεται να πραγματώνεται, όπως δείχνουν τόσο οι δημοσκοπήσεις όσο και η «λυσσαλέα μονομέτωπη» επίθεση της ΝΔ.

Συζήτηση σε χαλαρή διάθεση με δημοσιογράφους είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χαμογελαστός κι ευδιάθετος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι σήμερα, Σάββατο (08/07/24) η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξεκούραση και στους... Coldplay, καθώς ο ίδιος θα παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ απόψε.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τόνισε ότι «πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανα αλλά δεν σας τη λέω».

Συζήτηση σε χαλαρή διάθεση με δημοσιογράφους είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι τους είπε

Στο Θησείο με δημοσιογράφους ο Κασσελάκης: Πόσα... χιλιόμετρα διένυσε προεκλογικά

Σε χαλαρό κλίμα συνάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Θησείο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως ενημέρωσε τους ρεπόρτερ, διένυσε 4906 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, 14016 αεροπορικά μίλια και 983 ναυτικά μίλια κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ επισκέφθηκε 25 νησιά, 39 πόλεις στην Ελλάδα κι έξι στο εξωτερικό.

Σε Ηράκλειο και Λασίθι με φίλους και οπαδούς ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μια χαλαρή μέρα επέλεξε να περάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, πριν ανοίξουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών.

Ο κ. Ανδρουλάκης, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος, στην Χερσόνησο όπου απόλαυσε ένα χαλαρό καφέ, συντροφιά με το δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, τοπικά στελέχη του κόμματος και φίλους.

Εν συνεχεία ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου και εκεί τον υποδέχθηκαν άνθρωποι που τον γνωρίζουν πολλά χρόνια, καθώς από χωριό του Οροπεδίου Λασιθίου, κατάγεται η μητέρα του.

Στιγμές χαλάρωσης για τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Στιγμές χαλάρωσης με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, στελέχη του κόμματος, φίλους, συνεργάτες και δημοσιογράφους μοιράστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε γνωστό καφέ μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Δ. Τσακνής, Π. Ορκόπουλος, Γ. Μηλιός, Γ. Ζουγανέλης, Α. Μονογιού, Γ. Μαργαρίτης, Αντ. Ξένος, Αγγελική Ξένου, Ν. Καραγιώργης, πρ. ΣΕΗ, Μ. Σοντάκη, Γ. Σαρρής, Δ. Μαύρος, Γ. Παπαζαχαριάκης, Β. Κορακάκης.

«Σήμερα χαλαρά, αύριο πάμε να ψηφίσουμε και να ψηφίσουμε σωστά... ΚΚΕ» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προσερχόμενος στον χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης