ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις, η μάχη της συσπείρωσης και το «αντάρτικο» της παραλίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Αισιοδοξία πως η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει τον στόχο της επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να παραγνωρίζεται ο κίνδυνος της εκλογικής κόπωσης και του εφησυχασμού. Στα τελευταία μέτρα πριν απο τις αυριανές κάλπες, στόχος της ΝΔ ήταν η συσπείρωση των ψηφοφόρων της και η προσέλκυση αναποφάσιστων, με την προβολή της θετικής ατζέντας και των όσων έχει πετύχει ως κυβέρνηση προς όφελος των πολιτών.

Πλέον Κυβερνητικά και κομματικά γαλάζια στελέχη παίζουν το παιχνίδι της υπομονής, καθώς η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας έπεσε και σε λίγες ώρες οι πολίτες θα αποφασίσουν. «Εμείς, μετά από τις 00:00 το βράδυ, αφωνία. Αυτή είναι η ομορφιά των εκλογών. Εγώ γύρισα πάλι όλη την Ελλάδα. Με το ζόρι κράτησα ανοιχτή τη φωνή μου, έτσι γίνεται» δήλωνε χθες από το MEGA λίγες ώρες πριν την τελευταία ομιλία στο Σύνταγμα ο κ.Μητσοτάκης.

Η μέρα για τον Πρωθυπουργό, όπως συνηθίζεται, προβλέπει μόνο μια χαλαρή συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσκάλεσε τους δημοσιογράφους με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της προεκλογικής περιόδου για γεύμα και χαλαρή συζήτηση στις 13:00 στο εστιατόριο «Νησιώτισσα» στα Βριλήσσια.

Όπως συνηθίζεται, η συζήτηση γίνεται off the record, με τον Πρωθυπουργό να απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα όσα έγιναν σε αυτή την έντονη προεκλογική περίοδο, για τις προβλέψεις του, για τον κίνδυνο μεγάλης αποχής λόγω αυξημένων θερμοκρασιών και φυσικά για το αν σκέφτεται σύντομα «να επισκεφθεί κάποιο βουνό», καθώς η συζήτηση περί μετεκλογικού ανασχηματισμού για μία ακόμη φορά αναζωπυρώνεται, προς το παρόν μόνο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια…

«Το βουνό καθαρίζει το μυαλό…»

Προς το παρόν ο Πρωθυπουργός αστειευόμενος σχολιάζει πως «είναι δροσερό το βουνό το καλοκαίρι. Είναι ωραίο. Και θέλω να ενθαρρύνω και τους συμπολίτες μας να κάνουν επιλογές προορισμών βουνού και για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Δεν είναι μόνο τα νησιά η χώρα μας, έτσι δεν είναι; Και γίνονται πια οι ορεινοί προορισμοί πιο δημοφιλείς και το καλοκαίρι. Έχει λίμνες, έχει ποτάμια, καθαρίζει το μυαλό στο βουνό».

Πέρα από αυτό το καθιερωμένο γεύμα με δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός πάντοτε επιλέγει να περάσει λίγες ώρες ξεκούρασης με την οικογένεια του πριν την αυριανή κρίσιμη ημέρα.

Την τελευταία εβδομάδα, εσωτερικές δημοσκοπήσεις για το ποιοί γαλάζιοι ευρωβουλευτές προηγούνται έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν τόσο νέοι όσο και παλιοί υποψήφιοι, με όσους βρίσκονται στο όριο εκλογής να τρέχουν πλέον και να μη φθάνουν ενώ άλλους να φτιάχνουν ήδη βαλίτσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης