ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Θα πάρω τη σκούπα και θα καθαρίσω το σάπιο πολιτικό σύστημα

Ο Στέφανος Κασσελάκης

EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην Πάτρα κάνοντας αναφορά στο περιστατικό με την χαμηλοσυνταξιούχο στην Κέρκυρα, το οποίο χαρακτήρισε αδιανόητο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έκανε πάλι λόγο για το χτίσιμο μιας νέας αδιαμεσολάβητης σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και για ένα ανοιχτό, συντεταγμένο κόμμα.

Ο ίδιος μνημόνευσε τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη "ανέκδοτο", έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ κι αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα δεν βγάζει άχνα: «Φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία ημέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος».

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως υπάρχει ισχυρή προοδευτική πρόταση, ο ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται, που ιδρώνει τη φανέλα, που κάνει τον φαινομενικά παντοδύναμο Μητσοτάκη να ιδρώνει κι εκείνος, «γιατί δεν τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί, γιατί δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στο πόθεν έσχες του, λέγοντας πως το Μαξίμου στέλνει λάσπη σε έναν έντιμο άνθρωπο που έχει δουλέψει, έχει φορολογηθεί και για το τελευταίο του δολάριο στις ΗΠΑ και δεν έχει αγγίξει από το Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η απάντηση του πρωθυπουργού: “Το δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται 20 χρόνια”. Να δείτε πόσα χρόνια ελεγχόταν το πόθεν έσχες του Τσοχατζόπουλου σε αυτό το κράτος, που έβλεπε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τους δικαιολογούσε σαn λογαριασμούς τηλεφώνου. Η μόνη άμυνά μου, η επίθεση της εντιμότητας: Ανοίξτε τώρα την πλατφόρμα, να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023».

Κανένας δεν με κρατάει από πουθενά

Ο κ. Κασσελάκης, μάλιστα, χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα στη χώρα βρόμικο και χρειάζεται κάποιον να πάρει τη σκούπα: «Κι αυτός θα είμαι εγώ. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά. Κι αυτός θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κανένας δεν μας κρατάει από πουθενά».

Ως προς την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η χώρα έχει μετατραπεί σε Ελ Ντοράντο των κερδοσκόπων, χαρακτηρίζοντας απατέωνες τον κ. Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που «τα αποκάλυψε όλα, το πώς θα καταπολεμήσουν την ακρίβεια το αποφασίζουν οι κυβερνήσεις. Καθεμία για τη χώρα της. Αν εφαρμοστεί ένα σύγχρονο κοστολογημένο, κοινωνικό πρόγραμμα για τη χώρα, άλλος θα χρεοκοπήσει: Η πολιτική τους, που έφτιαξε μια Ελλάδα των λίγων στην πλάτη των πολλών. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα να έρχονται και να λένε ότι θα χρεοκοπήσουμε αν γίνουν κυβέρνηση αυτοί που έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία».

«Άρα εκείνη η ψευτο-επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία τη ρωτούσατε γιατί η ελληνική φέτα έχει πιο φτηνά στο εξωτερικό, επιστρέφεται», τόνισε, παραλλάσσοντας το σύνθημα της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη» με αφορμή το κράτος δικαίου, τα Τέμπη, το ΕΣΥ. τη φτώχεια, την εξωτερική πολιτική: «Η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι τέλους. Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την πώληση 40 νέων αεροσκαφών F-16, Block-70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία. Αυτά που η κυβέρνηση μας έλεγε ότι είτε θα μπλόκαρε, είτε θα έβαζε πολύ αυστηρούς όρους προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε».

Μήνυμα κατά της αποχής

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε και μήνυμα κατά της αποχής την οποία χαρακτήρισε αποχή από το μέλλον μας κι από τις ζωές μας: «Η ψήφος μεθαύριο είναι καθοριστική. Η ψήφος την Κυριακή είναι η φωνή σας που λέει: Δεν αντέχω να με κυβερνάτε με τόση αλαζονεία. Με τόση αδιαφορία. Με τόσο κυνισμό. Δεν αντέχω άλλο να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης διάβασε ένα μήνυμα που έλαβε στο TikTok:

«Ξέρεις τι συμβαίνει Στέφανε. Όχι, δεν μας αρέσει η ζωή που ζούμε. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον δε ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε. Είμαι 30 χρόνων και πίστεψε με, δε με νοιάζει ούτε ο Πίνατ ούτε η Φάρλι. Να ‘ναι καλά δηλαδή, αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι για κάποιο λόγο, σ αυτή τη χώρα όλο κάτι γίνεται και ο πολίτης σαν να μην πρέπει να ζήσει καλά. Σαν να μην επιτρέπεται.Σαν εκεί που πιστεύει ότι κάτι θα πάει καλύτερα, να έρχεται η επόμενη καλή δικαιολογία, για τα επόμενα “δύσκολα χρόνια”».

«Τι να πω σε αυτόν το νέο άνθρωπο;», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Φλομώσαμε στα ψέματα. Όμως του ζητώ να σκεφτεί κάτι. Γιατί να αφήσω μια άνετη ζωή; Για να έρθω εδώ να τρώω τόση λάσπη; Και τέτοια δολοφονία χαρακτήρα καθημερινά; Να αμφισβητούν την εντιμότητά μου; Να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας; Να βλέπω τον άνθρωπό μου να στεναχωριέται καθημερινά, για την ομοφοβία και το bullying που τρώμε; Γιατί να μην κάτσω στην προσωπική μου ευτυχία; Ο μόνος λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί θέλω να κάνω κάτι για τη χώρα μου. Για τη συλλογική μας ευτυχία. Γιατί θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα. Γιατί θέλω να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της αδικίας που περιγράφει αυτό το νέο παιδί".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης