ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Από 28,1% έως 33,9% η ΝΔ, από 14,2% έως 18,8% ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνει η συσπείρωση

Δημοσκόπηση Pulse: Από 28,1% έως 33,9% η ΝΔ, από 14,2% έως 18,8% ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνει η συσπείρωση
INTIME NEWS

Μία ακόμη από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αυτή της Pulse, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης για τις ευρωεκλογές, φέρνει τη Νέα Δημοκρατία κοντά στο να συγκεντρώσει ποσοστό γύρω στο 30%, διατηρώντας τη μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν η Ελληνική Λύση και ΚΚΕ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων να πιάσουν το 3% και να διεκδικήσουν έδρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Pulse
Pulse

Συσπείρωση κομμάτων και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα διαδραματίσει η συσπείρωση των ψηφοφόρων και οι μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ενδεικτικά:

Pulse
Pulse

Pulse

Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Όσον αφορά στον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό, στην πρώτη θέση βρίσκεται με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ουσιαστικά ο... κανένας και τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Pulse

Ποσοστά συσπείρωσης

Ένας ακόμη παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν θα αλλάξουν την απόφασή τους. Τα στοιχεία της Pulse δίνουν μία τάξη μεγέθους, εξειδικεύοντας παράλληλα και τα πιθανά ποσοστά αποχής ανά κόμμα.

Pulse
Pulse

ΔΗΜΟΦΙΛΗ